Grad: ATP Vojvodina da odustane od prinudne naplate

Novi Sad

Grad: ATP Vojvodina da odustane od prinudne naplate

Srbija -
U slučaju da se sredstva naplate prinudnim putem i podele poveriocima, a da odluka Vrhovnog kasacionog suda bude suprotna sadašnjoj presudi, biće praktično nemoguće vratiti sredstva u budžet Grada, navodi se u saopštenju koje je potpisao član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić

NOVI SAD - Gradske vlasti u Novom Sadu ocenile su danas kao "pogrešnu" odluku poverilaca Autotransportnog preduzeća (ATP) "Vojvodina" da krenu u prinudnu naplatu sredstava sa računa Grada Novog Sada i poručile da treba sačekati da se završi postupak revizije i konačna odluka Vrhovnog kasacionog suda.

"U slučaju da se sredstva naplate prinudnim putem i podele poveriocima, a da odluka Vrhovnog kasacionog suda bude suprotna sadašnjoj presudi, biće praktično nemoguće vratiti sredstva u budžet Grada. Za to će takođe neko snositi odgovornost", navodi se u saopštenju koje je potpisao član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić.

Upozorava se da će, ukoliko dođe do prinudne naplate, Grad Novi Sad morati da uradi rebalans budžeta za 2013. godinu i da smanji pozicije budžeta koje se uglavnom odnose na investicije i kapitalne projekte. Dodaje se da to "svakako ne bi bilo dobro za Grad i građane Novog Sada".

Poverioci ATP "Vojvodina" odlučili su juče da prinudno naplate svoja potraživanja na koja su stekli pravo presudom Privrednog apelacionog suda u Beogradu, kojom je Grad Novi Sad obavezan da isplati 1,3 milijardi dinara.

Predstavnik bivših radnika ATP "Vojvodina" Ljubomir Lelović rekao je da radnici sada očekuju da im budu isplaćene zaostale zarade i da će poslodavac početi da ih isplaćuje već od sutra.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je pre nekoliko dana da je u petak istekao rok u kojem Grad ima pravo da dobrovoljno isplati dugovanja ATP "Vojvodina" u iznosu od 1,33 milijarde dinara, a od ponedeljka presuda postaje izvršna, što znači da će moći da se izvrši prinudna naplata.

Prema njegovim rečima, Grad nije postigao dogovor sa poveriocima ATP "Vojvodina", zbog čega ne postoji nijedno sredstvo koje gradska vlast može da uloži kako bi sprečila naplatu. Najavio je da će se u slučaju prinudne naplate, odmah raditi rebalans budžeta.

Skupština grada u petak je prihvatila odluku da Grad Novi Sad zatraži reviziju sudskog postupka pred Vrhovnim kasacionim sudom Srbije u sporu sa ATP "Vojvodina" koji je nedavno izgubio. Privredni apelacioni sud doneo je pre dve nedelje odluku da je Grad Novi Sad dužan da sa 1,3 milijardi dinara obešteti ATP "Vojvodina" u sporu oko izgradnje nove autobuske stanice. Sud je ocenio da Grad nije poštovao tadašnji Generelni urbanistički plan, kojim je bilo predviđeno da sadašnja Međumesna autobuska stanica treba da postane prigradska, a da se nova izgradi na placu ATP "Vojvodina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track