Ukraden predajnik TV Caričin Grad, prekinut program

Lebane

Ukraden predajnik TV Caričin Grad, prekinut program

Srbija -
Vlasnik televizije Srđan Živković, koji je i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Lebanu, smatra da obijanje kućice pored antenskog stuba ima političku pozadinu

LEBANE - Nepoznati počinioci obili su noćas kućicu pored antenskog stuba na vrhu Čukljenik iznad Lebana i odneli predajnik i drugu opremu lokalne televizije "Caričin Grad", zbog čega nije moguće emitovati program.

Vlasnik televizije Srđan Živković izjavio je da zbog krađe od jutros ne emituje program i da je krađu prijavio policiji.

Živković, koji je i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Lebanu, smatra da obijanje kućice pored antenskog stuba ima političku pozadinu.

"Ova krađa se desila nakon nekoliko otvorenih emisija koje smo emitovali u poslednjih nekoliko dana. SNS u Lebanu je pre dva dana izšao iz vladajuće koalicije, gde smo bili sa Ujedinjenim regionima, Demokratskom strankom Srbije i Socijalističkom partijom, jer smo bili nezadovoljni kako se vodi opština. Zato smatram da je krađa namerna, kako bi ostali bez signala", tvrdi Živković.

RTV "Caričin Grad" emituje signal na području opštine Lenbane, a u kablovskom sistemu je i na teritoriji Medveđe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track