Gornji Milanovac: Bolnica dobila Kabinet za bolesti pluća
Foto: Kurir Arhiva

Lečenje

Gornji Milanovac: Bolnica dobila Kabinet za bolesti pluća

Srbija -
Pet miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju kompletnog Kabineta obezbedila je opština Gornji Milanovac iz svog budžeta, dok je ostalih tri miliona obezbedila bolnica iz sopstvenih prihoda

GORNJI MILANOVAC - U bolnici u Gornjem Milanovcu danas je otvoren Kabinet za lečenje bolesti pluća, na površini od 220 kvadratnih metara i sa opremom za dijagnostiku.

Otvarajući Kabinet, direktor bolnice dr Miro Lazarević rekao je da je izvršena rekonstrukcija starog objekta i dograđeno novih 80 kvadratnih metara sa čekaonicama i ordinacijama, u šta je uloženo osam miliona dinara.

Pet miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju kompletnog Kabineta obezbedila je opština Gornji Milanovac iz svog budžeta, dok je ostatak obezbedila bolnica iz sopstvenih prihoda, dodao je Lazarević.

Kako je izjavio načelnik ove službe dr Milko Milovanović, godišnje se ovde pregleda više od 12.000 pacijenata iz rudničko-takovskog kraja, a najčešća obolenja su astma i upala pluća. On je dodao da je zapaženo povećanje broja obolelih od raka pluća, kao i da je u proteklih pet godina zabeleženo po 20 novih slučajeva ove maligne bolesti godišnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track