U Rekovcu neispravna voda za piće

Zabranjena upotreba

U Rekovcu neispravna voda za piće

Srbija -
Analize Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji, koje su izvršene 27. februara, pokazale su fizičko-hemijsku neispravnost zbog povećane vrednosti amonijaka, nitrita i povećane mutnoće

REKOVAC - Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja zabranila je u Rekovcu upotrebu vode za piće iz gradskog vodovoda zbog higijenske neispravnosti, a Štab za vanredne situacije opštine je odlučio da se postave cisterne sa zdravom pijaćom vodom.

Analize Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji, koje su izvršene 27. februara, pokazale su fizičko-hemijsku neispravnost zbog povećane vrednosti amonijaka, nitrita i zbog povećane mutnoće. Zbog toga je Zavod vodu iz rekovačkog vodovoda proglasio higijenski neispravnom.

Štab za vanredne situacije u Rekovcu je zasedao juče i doneo odluku da se u gradu postavi šest cisterni iz kojih će se stanovnici snabdevati pijaćom vodom dok traje zabrana, kao i da se redovno vrši kontrola vodovoda. Za ove poslove biće zaduženo Javno komunalno preduzeće "Mermer" iz Rekovca.

Predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević je izjavio da je već nabavljeno šest cisterni od po 400 litara i da su one trenutno na dezinfekciji.

"Večeras će biti postavljene dve cisterne u Rekovcu, a od sutra će se stanovnici Rekovca snabdevati vodom iz šest cisterni", rekao je Đorđević. Štab za vanredne situacije u Rekovcu će zasedati i večeras, a pretpostavlja se da je do zamućenja vode na izvorištu gradskog vodovoda došlo zbog padavina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track