Uklanjanje deponija na ulazima u Novi Sad

Velika akcija

Uklanjanje deponija na ulazima u Novi Sad

Srbija -
Cilj je da putnici koji dolaze u Novi Sad, bilo da je u pitanju sajam ili Egzit, steknu pozitivnu prvu sliku o gradu i da se ne vide deponije, kaže glavni komunalni inspektor Zoran Pandurov

NOVI SAD - Tokom proleća biće sprovedena velika akcija Komunalne inspekcije i javnih preduzeća na uklanjanju divljih deponija.

Kako kaže glavni komunalni inspektor Zoran Pandurov, prioritet će biti najveće deponije i one koje se nalaze na ulazima u grad.

"Cilj je da putnici koji dolaze u Novi Sad, bilo da je u pitanju sajam ili Egzit, steknu pozitivnu prvu sliku o gradu i da se ne vide deponije", priča Pandurov i dodaje da postoje i planovi za ozelenjavanje tih površina.

Prema njegovim rečima, na tim mestima će biti angažovane i čuvarske službe, kako se ilegalne deponije ne bi ponovo stvarale.

"U drugom naletu, koji će biti ovog leta, radiće se i druge deponije u gradu, koje nisu toliko upadljive kao one na ulazima u Novi Sad. Sada je u toku snimanje i planiranje radova, tako da ćemo ove godine učiniti najveći pomak po pitanju čistoće i deponija u Novom Sadu u poslednjih deset godina", tvrdi Pandurov.

Kako kaže, unutar Komunalne inspekcije oformljena je posebna radna grupa kakva do sad nije postojala i čiji je glavni zadatak sprovođenje ove akcije u delo.Podsećamo da su nedavno sa površine između Novog naselja i Detelinare sklonjene dve divlje deponije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track