Rudnik Lece: Rudari u štrajku zbog kašnjenja plata

Medveđa

Rudnik Lece: Rudari u štrajku zbog kašnjenja plata

Srbija -
Uslovi rada su loši, mašine su moderne, ali je prostor gde radimo pun izduvnih gasova od dizel goriva i prašine od rude i miniranja, rekao rudar i zamenik predsednika sindikata Nezavisnost Dragiša Nikodijević

LESKOVAC - Rudari rudnika olova, cinka, srebra i zlata "Lece" kod Medveđe stupili su u štrajk zbog neisplaćenih plata i loših uslova rada.

Rudar i zamenik predsednika sindikata Nezavisnost Dragiša Nikodijević rekao je da je juče popodne treća smena obustavila rad kada je istekao poslednji obećani rok za isplatu januarskih zarada.

"Mi iz treće smene smo obustavili rad, a onima u prvoj smeni, koja počinje u ponoć, nisu dozvolili da uđu u krug rudnika, već su nam svima rekli da idemo kućama i da rudnik neće raditi do ponedeljka", rekao je Nikodijević.

Direktor rudnika Filip Petrovski se nije javljao na telefon, a Nikodijević je kazao da rudari traže i bolje uslove rada i manje norme.

"Uslovi rada su loši. Mašine su moderne, ali je prostor gde radimo pun izduvnih gasova od dizel goriva i prašine od rude i miniranja", kazao je taj rudar.

Pre nekoliko dana u tom rudniku su povređena dva rudara prilikom miniranja, a Nikodijević tvrdi da rudari često padaju u nesvest od gasova i prašine.

Zaposleni na flotaciji u rudniku Lece nisu u štrajku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track