Smena na čelu Novosadskog sajma

Vanredna sednica Skupštine akcionara

Smena na čelu Novosadskog sajma

Srbija -
Na vanrednoj sednici Skupštine akcionara Novosadskog sajma smenjen je dosadašnji direktor te sajamske kuće Goran Vasić, a na tu dužnost je izabran Dragan Lukač koji je do sada bio na funkciji predsednika Regionalne privredne komore Novi Sad

NOVI SAD - Na vanrednoj sednici Skupštine akcionara Novosadskog sajma danas je smenjen dosadašnji direktor te sajamske kuće Goran Vasić, a na tu dužnost je izabran Dragan Lukač koji je do sada bio na funkciji predsednika Regionalne privredne komore Novi Sad.

Na sednici Skupštine akcionara, koja je održana u Sali Skupštine grada bez prisustva predstavnika medija, smenjeni su Upravni i Nadzorni odbor Novosadskog sajma i izabran novi, sedmočlani Nadzorni odbor, izjavio je predstavnik sindikata malih akcionara Sajma Siniša Tomašević.

On je napomenuo da su za članove Nadzornog odbora Novosadskog sajma izabrani zamenik gradonačelnika Vladimir Stojković, Goran Višnjić, Olivera Simović, Dejan Mandić, Mira Ač, Milan Vukadinov i Stevan Pavin.

U novom Nadzornom odboru nema predstavnika malih akcionara, "zbog čega nismo zadovoljni ovom skupštinom", rekao je Tomašević i dodao da mali akcionari imaju obećanje gradonačelnika Miloša Vučevića da će na sledećoj skupštini u julu dobiti svog člana u tom upravljačkom telu Novosadskog sajma.

Na vanrednoj Skupštini akcionara izneti su oprečni stavovi o tome da li društveni kapital u Novosadskom sajmu može da bude uzet u obzir prilikom utvrđivanja kvoruma za sednicu kao i za odlučivanje.

U strukturi kapitala Novosadskog sajma društveni čini 42,3 odsto, grad Novi Sad ima 22,3 odsto akcija, ostala pravna lica 22 procenta, a Udruženje malih akcionara ima jedanaest odsto akcija.

Kako je najavljeno na Internet stranici Vlade Vojvodine, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin će, zajedno sa Goranom Vasićem, održati konferenciju za novinare povodom vanredne skupštine akcionara Novosadskog sajma i odluka donetih na toj sednici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track