54 porodice iz Čačka traže pomoć da plate komunalije
Foto: Zorana Jevtić

Poziv za izradu socijalne karte

54 porodice iz Čačka traže pomoć da plate komunalije

Srbija -
Centru za socijalni rad prijavile se 54 porodice u Čačku koje traže subvencije za plaćanje komunalnih usluga koje iznose 1.500 dinara po porodici

ČAČAK - Centru za socijalni rad prijavile su se 54 porodice u Čačku koje traže subvencije za plaćanje komunalnih usluga koje iznose 1.500 dinara po porodici, rečeno je danas na sednici Gradskog veća.

Socijalni radnik Stojanka Milošević rekla je na sednici da se te porodice izjašnjavaju da li novac od subvencija žele da koriste za grejanje, iznošenje smeća ili za plaćanje vode.

Ona je dodala da su se tokom trajanja poziva za izradu socijalne karte u Čačku prijavile 54 porodice, koje ispunjavaju uslove za subvencije, ali da konkurs nije zatvoren i da svi koji ispunjavaju kriterijume mogu da se prijave do kraja godine. Pored te 54 porodice, pravo na subvencije imaju i korisnici novčane socijalne pomoći, kojih ima oko 600 u Čačku i prema podacima Centra za socijalni rad taj broj raste iz dana u dan.

Korisnici socijalne karte mogu biti porodice čija su primanja do 13.000 dinara za jednočlano domaćinstvo, 16.000 dinara za dvočlano, 18.000 dinara za tročlano domaćinstvo, 21.000 dinara za četvoroclano i 23.000 za petočlano i veće domaćinstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track