SMEDEREVO: Ribu nema ko da kupi
Foto: Rts

Paraziti uništili prodaju

SMEDEREVO: Ribu nema ko da kupi

Srbija -
Zbog straha od parazita koji žive u ribi dnevno se na smederevskoj pijaci proda jedva neki kilogram ribe, i to većinom morske

SMEDEREVO - Visok vodostaj Dunava kod Smedereva ne smeta alasima da love ribu, ali i ono malo što se uhvati u mrežu nema ko da kupi. Razlog za to je strah od parazita koji živi u ribi. Alasi kažu da ne mogu da zarade ni za gorivo koje potroše za jedno bacanje mreže u reku.

Uskršnji post je počeo, ali i riba koja se prodaje na pijaci, bilo rečna koja potiče sa ribnjaka, ili morska, retko ima kupca.

U Ministarstvu poljoprivrede kažu da imaju dosta zahteva od alasa da im pomognu da ulovljenu ribu plasiraju na tržište, ali da to nije u njihovoj nadležnosti. Oni, kako kažu, samo preko svojih nadležnih službi kontrolišu promet ribe na pijacama i u prodavnicama i da li je ta riba ispravna i dobra za ljudsku upotrebu.

Ribari se žale da uredno izmiruju svoje obaveze koje nisu male, ali da do sada niko nije bio u kontroli njihovog ulova. Alasima ostaje jedino da ulovljenu ribu odlažu u zamrzivače i čekaju bolje dane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track