U Predejanu protest zbog skraćenog rada ambulante

U Predejanu protest zbog skraćenog rada ambulante

Srbija -
Građani zbog ukidanja druge smene moraju da odlaze kod lekara u 15 kilometara udaljenu Grdelicu ili leskovački Dom zdravlja koji je udaljen 25 kilometara, rekao predsednik Mesne zajednice Predejane Miodrag Jovanović

PREDEJANE - Meštani varošice Predejane protestovali su danas u centru tog mesta zbog odluke rukovodstva Doma zdravlja u Leskovcu da ukine drugu smenu u ambulanti u Predejanu.

Predsednik Mesne zajednice Predejane Miodrag Jovanović rekao je da građani zbog ukidanja druge smene moraju da odlaze kod lekara u 15 kilometara udaljenu Grdelicu ili leskovački Dom zdravlja koji je udaljen 25 kilometara.

"Pozivamo rukovodstvo Doma zdravlja da promeni ovu odluku i da ponovo uvede drugu smenu u našoj ambulanti. Ako oni smatraju da će na ovaj nacin nešto uštedeti, varaju se, a štetu će samo imati građani Predejana i okolnih planinskih sela", rekao je Jovanović.

On je apelovao na rukovodstvo da se pridržava i zaključka Skupštine grada Leskovca koja je još prošle godine donela odluku da ambulanta radi u dve smene.

Prošle godine u Predejanskoj ambulanti ukinuta je laboratorija, što je dodatno stvorilo probleme meštanima, jer za analize moraju da idu u Leskovac.

Varošica Predejane sa okolnim selima ima oko 2.500 stanovnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track