ŠTRAJK: 1.100 radnika FAP traži plate

Priboj

ŠTRAJK: 1.100 radnika FAP traži plate

Srbija -
Zaposleni u Fabrici automobila zahtevaju i smenu poslovodstva

PRIBOJ - Dogovorom poslovodstva i Štrajkačkog odbora u Fabrici automobila u Priboju (FAP) okončan je štrajk koji je počeo jutros i u kome je, prema informacijama poslovodstva preduzeća, učestvovalo oko 150 zaposlenih.

Radnici su zahtevali isplatu zarada i smenu poslovodstva. Radnici su tražili i zakazivanje vanredne Skupštine akcionara s novim nosiocima društvenog kapitala kao i ostavke članova Nadzornog odbora i Odbora direktora.

Predsednik Štrajkačkog odbora FAP Miroslav Mršević kaže da organi fabrike godinama ne rade, a akta preduzeća nisu usklađena sa Zakonom o privrednim društvima.

"Poslovodstvo fabrike nije ispunilo dogovor o isplati zarada jer se duguju 1,2 zarade za 2013. Nisu pristali ni na predlog o jednodomnoj Skupštini akcinara FAP-a u kojoj bi se za predstavnika društvenog kapitala glasalo po sistemu jedan čovek jedan glas. Postoje i raizmimoilaženja po tom pitanju između predstavnika Borda direktora i predstavnika Nadzornog odbora, mada je Izvršni odbor bio za tu tačku. Možda o tome danas postignemo dogovor", kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track