Najnovije vesti

ŽRTVA KONTRASTA: Mamuti odali počast Renatu

Bol ne prestaje

ŽRTVA KONTRASTA: Mamuti odali počast Renatu

Srbija
Pamtićemo te kao velikog sportsmena, briljantnog studenta, osobu koja je bila spremna da svakome pomogne- rekao saigrač i trener „Mamuta“ Aleksandar Aćimov

KIKINDA: Ljudina! Ovako Renata Vukovića (21)  iz Kikinde, koji je sa još petoro mladih ljudi pre godinu dana stradao u novosadskoj diskoteci “Kontrast”,  opisuju  saigrači kluba američkog fudbala „Mamuti . Njemu u čast, u nedelju je održan Memorijali turnir “Renato Vuković” koji je okupio pet ženskih ekipa  američkog fudbala iz Kragujevca, Bora, Beograda, Kraljeva i Kikinde

- Pamtićemo te kao velikog sportsmena, briljantnog studenta, osobu koja je bila spremna da svakome pomogne. Izgubili smo saigrača, prijatelja, brata… Renato, zauvek ćeš živeti u našim srcima- rekao je  Aleksandar Aćimov, igrač i trener “Mamuta”.

Kad je Renatovoj slici i dresu sa brojem 54 koji je bio prekriven dvema ružama prišla majka Snežana, na terenu je zavladao muk:

-Neposredno nakon tragedije Renatovi drugovi izložili su mi da nameravaju da pokrenu memorijalni turnir . Zahvalna sam i na tome. Sigurna sam da nikada neće biti zaboravljen- glasom slomljenim od bola priznala je Snežana, i osvrnula na suđenje optuženima za izazivanje požara:

-Mogu slobodno da kažem da su zatajili svi- od vlasnika, inspekcijskih službi do vatrogasaca. Zbog njihove bahatosti i neznanja ostali smo bez dece. Nama roditeljima ostaje neizmerna bol za najmilijima-rekla je ona.

Da Renata ni u košmarnim trenucima sveopšte panike koja je fatalne noći ispunila “Kontrast” nisu napustili hrabrost i volja za životom, Kuriru je posvedočila neutešna majka:

- Najpre je uspeo  da iz diskoteke izgura nekoliko drugarica, a onda se vratio po svoju devojku Milenu koja je neposredno pre izbijanja  požara otišla u toalet. Iako su telefonom zvali vatrogasce, Hitnu pomoć i prijatelje, kako bi spasiocima objasnili gde se nalaze, odatle nisu uspeli da izađu- ispričala je Snežana.

U požaru u  „Kontrastu“ stradali su Marina Aničić (25) , Milena Dalmacija (26), Tamara Miladinović (25) i Zoran Ignjatović (28) i Marko Pavlović (29).

Povučen Renatov broj 54

Broj 54, koji je nosio Renato Vuković, više niko neće nositi na dresu kluba “Mamuti”. Njegov uramljen dres nosimo  na sve utakmice- kaže trener Aleksandar.

Gradonačelnik Novog Sada: Izgradićemo kapela za žrtve "Kontrasta"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučevič obećao je da će u najskorije vreme biti pronađena lokacija za izgradnju kapele koja je, prema želji studenata,  prvobitno trebala da se podigne u okviru kampusa novosadskog Univerziteta- rekla nam je Snežana.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...