Zrenjanin: Uprava grada traži rušenje zaštićenih zgrada

Opasnost

Zrenjanin: Uprava grada traži rušenje zaštićenih zgrada

Srbija -
Time će, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, biti rešen problem oronulih zgrada u glavnoj gradskoj ulici koje su sklone padu, zbog čega su i ograđene kako im se ne bi prilazilo

ZRENJANIN - Gradsko veće Zrenjanina je danas odlučilo da od gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture zatraži da "skine" zaštitu sa nekoliko objekata, čije je rušenje predložila građevinska inspekcija.

Time će, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, biti rešen problem oronulih zgrada u glavnoj gradskoj ulici koje su sklone padu, zbog čega su i ograđene kako im se ne bi prilazilo.

Zid jedne od tih zgrada srušio se krajem januara na deo višespratnice u kojoj je filijala Poreske uprave, a nedavno se urušio krov druge ruševne zgrade.

Opasnost za Zrenjanince predstavljaju i stara Špiritana i još nekoliko zgrada čije je rušenje predložila građevinska inspekcija.

Načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija Igor Virijević rekao je da su pod zaštitom države dva ruševna objekta u glavnoj gradskoj ulici.

"Postoji opasnost da u narednih mesec dana ti objekti padnu i ukoliko se ne skine zaštita ljudski životi će biti ugroženi" upozorio je Virijević.

Član Gradskog veća zadužen za imovinu grada Dragiša Albulj objasnio je da Zavod za zaštitu spomenika kulture traži za dva objekta u glavnoj gradskoj ulici kompletnu rekonstrukciju. Međutim, ti objekti su u mešovitom vlasništu, a vlasnici ne žele da učestvuju u sanaciji, rekao je Albulj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track