NIŠ: Čuvali otrovnu rakiju u neobezbeđenom magacinu

Zaboravili da je unište

NIŠ: Čuvali otrovnu rakiju u neobezbeđenom magacinu

Srbija -
U neobezbeđenom magacinu, bilo je smešteno ukupno 750 litara smrtonosnih alkoholnih pića, a radi se o količini koja se u magacinu nalazi na osnovu rešenja Okružnog suda u Nišu, koja je zaboravljena

BEOGRAD – Opasna rakija, koja se nalazi u magacinu na osnovu rešenja Okružnog suda u Nišu iz 1998, je prilikom uništavanja do dan danas jednostavno zaboravljena.

Iz magacina Centra za vinogradarstvo i voćarstvo u Nišu ukadeno je desetak litara alkoholnog pića preduzeća "Živadinović", oduzetog 1998, nakon što je od nje umrlo 40 ljudi.

U magacinu, inače, potpuno neobezbeđenom, bilo je smešteno ukupno 750 litara smrtonosnih alkoholnih pića, a prema rečima Miloša Ristića, direktora Centra za vinogradarstvo i voćarstvo, radi se o količini koja se u magacinu nalazi na osnovu rešenja Okružnog suda u Nišu iz 1998, i koja je prilikom uništavanja do dan danas jednostavno zaboravljena.

"Ta rakija je kod nas na čuvanju zaboravljena. I 2005. godine kada je bilo uništavanje rakije oni su zaboravili da nas obaveste i da pokupe te uzorke, tako da je to ostalo kod nas. 2009. smo mi krenuli u priču uništenja te rakije.

Ja garantujem da će to biti odneto odavde, pa makar ostavio sve to pred Višim sudom u Nišu, pa neka se nalazi ko je odgovoran za to, jer ja stvano ne želim da preuzmem odgovornost za smrt ljudi", kaže Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track