Podseća ih na DS: Mušterije beže od žute menjačnice
Foto: Milen đorđević

Kuršumlija

Podseća ih na DS: Mušterije beže od žute menjačnice

Srbija -
Kad sam neke moje stalne mušterije pitao zašto izbegavaju da menjaju novac kod mene, rekli su mi da neće da menjaju u žutoj trafici, jer ih žuta boja asocira na Demokratsku stranku, priča Milija Milenković

KURŠUMLIJA - Milija Milenković iz Kuršumlije, vlasnik trafike žute boje u kojoj drži menjačnicu, odlučio je da trafiku prefarba u belo jer, kako kaže, mušterije izbegavaju da menjaju novac kod njega, jer ih žuta boja asocira na Demokratsku stranku.

"Primetio sam da neke moje stalne mušterije izbegavaju da nenjaju novac kod mene. Kad sam ih pitao šta nije u redu, rekli su mi da neće da menjaju u žutoj trafici, jer ih žuta boja asocira na Demokratsku stranku. Da mi ne bi propao posao, odlučio sam da menjačnicu ofarbam u belu, neutralnu boju", priča Milenković, koga smo zatekli kako se već dao na posao i vrata trafike farba u belo.

Inače, Demokratska stranka je bila na vlasti u Kuršumliji od 2008. do 2012. godine, a sada je na vlasti Srpska napredna stranka.

Ideologija kvari biznis

Pre dvadesetak godina osnivač SRS u Kuršumliji advokat Zoran Lakić je iz sličnih razloga skinuo sliku Vojislava Šešelja iz svoje kancelarije.

"Primetio sam da su neki klijenti odmah izlazili iz moje kancelarije kad bi na zidu videli veliku Šešeljevu sliku. Ideologija je ideologija, a biznis je biznis! Skinuo sam sliku i odneo je u kanceriju stranke", priča Lakić, koji je ispred radikala bio predsednik opštine i narodni poslanik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track