Lučani sređuju smeštaj za trubače

Adaptacija

Lučani sređuju smeštaj za trubače

Srbija -
Da bi se zgrada Štaba teritorijalne odbrane privela nameni neophodno je 50 miliona dinara

LUČANI - Predsednik opštine Mladomir Sretenović najavio je da će biti adaptiran objekat dobijen od Ministarstva odbrane kako bi rešili problem smeštaja trubača, učesnika Sabora u Guči.

Prema njegovim rečima, da bi se zgrada Štaba teritorijalne odbrane privela nameni neophodno je 50 miliona dinara."Deo sredstava za adaptaciju planiran je budžetom, a ostatak novca ćemo obezbediti zaduženjem kod poslovnih banaka", kazao je Sretenović Tanjugu i izrazio očekivanje da će se krediti brzo otplatiti od prihoda Sabora.

Tokom proteklih godina u Guči je uređen plato ispred Doma kulture, urađeni kompleks Muzeja trube, sportski centar, motel "As" i glavna bina.

Uveliko se radi, kako je naglasio Sretenović, i na organizaciji manifestacije. Guča je "prestonica trube" od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor.

Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala na svetu, najznačajnijih kulturno umetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Ove godine trajaće od 5. do 11. avgusta, a domaćin će biti Emir Kusturica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track