Porodica Jovanić nije više sama u mraku
Foto: Saša Urošev

Nakon pisanja Kurira

Porodica Jovanić nije više sama u mraku

Srbija -
Nakon više od godinu dana ponovo imamo struju. Deca su srećna, kaže Miroslav Jovanić

MOKRIN: Pomogli dobri ljudi!

Sreća se nenadano uselila u stoletnu nabijaču nezaposlenog samohranog oca četvoro dece Miroslava Jovanića (45) iz Mokrina. Turobna sudbina Milane (7), Dragana (10), Miroslave (13) i Ivane (17), koji su pre više od mesec dana ostali bez majke, dirnula je u srce čitaoce Kurira. Umesto sveća i fenjera, sobe njihovog ubogog doma nakon više od godinu dana ponovo obasjavaju sijalice.

"Zahvaljujući dobrim ljudima iz Jedinstvene Srbije nismo više u mraku. Pomoć u vidu novčanih priloga, namirnica i odeće stiže sa svih strana. Najviše su mi pomogli moji Mokrinčani. Napraviće kupatilo, da se deca ne kupaju na sred sobe u koritu. Silno sam se iznenadio kad mi je Nada Sanader iz Beograda poslala televizor. Još ne mogu da se pomirim da sam ostao bez supruge koju je nemaština koštala glave. Reči podrške znanih i neznanih ljudi, i njihova pomoć učvrstili su me u odluci da ne pokleknem duhom i budem svojoj deci i otac i majka", priznao nam je očiju punih teških muških suza Miroslav.

Dragan još uvek ne može da se navikne da ponovo imaju struju.

"Kako je sestrama i meni bilo da učimo uz sveće , to samo mi znamo. Sada ponovo možemo da gledamo televizijski program. Jedna dobra žena poslala nam je televizor. Sad je sve mnogo lakše", rekao je ovaj, inače, odličan učenik.

Nenadoknadiv gubitak najteže je pao njegovoj mlađoj sestri Milani. Od prethodnog viđenja sa Kurirom, njena želja nije se promenila.

"Volela bih da mi se vrati mama", tužnim glasom prošaputala je ona.

Ukoliko i vi želite da im pomognete to možete učiti uplatom na žiro račun Miroslava Jovanića, u UniKredit banci: 170001023662800085

Humano Kao roditelja me je pogodilo kad sam u Kuriru pročitao kako se zlopate Jovanići. Izmirili smo njihov dug od 60 hiljada dinara za struju. To nismo uradili da bi prikupili političke poene. Odnećemo im i nameštaj - rekao nam je predsednik OO JS u Kikindi Marinko Tomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track