IZGUBIO IZBORE: Socijalista išamarao naprednjaka

Petrovac na Mlavi

IZGUBIO IZBORE: Socijalista išamarao naprednjaka

Srbija -
Branko Đorđević "Žarac" (63), nosilac liste SPS-a, nezadovoljan rezultatima glasanja u Velikom Laolu kod Petrovca na Mlavi, u nastupu besa je udario dva šamara Goranu Miloševiću (41) iz SNS

PETROVAC NA MLAVI - Branko Đorđević "Žarac" (63), nosilac liste SPS-a, nezadovoljan rezultatima glasanja u Velikom Laolu kod Petrovca na Mlavi, u nastupu besa je udario dva šamara Goranu Miloševiću (41) iz SNS-a, potpredsedniku biračkog odbora.

Inače u ovom naselju, po prvi put, socijalisti nisu osvojili većinu glasova, već je to pošlo za rukom naprednjacima. Incident se dogodio u nedelju uveče, nakon brojanja glasova na izborima za članove saveta mesnih zajednica.

"Prilikom brojanja glasova, ispostavilo se da SNS ima 60 glasova više od SPS-a, što je izazvalo revolt socijalista. Tada je neko u glasačku kutiju ubacio dodatni listić, koji je nevažeći. Zbog toga je doneta odluka da se ovi izbori ponište i naknadno ponove", kaže Dušan Nedinić, predsednik Opštinskog odbora SNS-a i predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi.Nakon što je ovaj incident prijavljen policiji, protiv Đorđevića će biti podneta prekršajna prijava, jer je remetio izborni proces i javni red i mir.Prema preliminarnim rezultatima izbora, održanih u 35 mesnih zajednica, većinu glasova u selima osvojila je SPS, dok je za "naprednjake" glasala većina birača u samom Petrovcu, čak 43 odsto, dok je 38 odsto dalo glas socijalistima.U izbornoj komisiji potvrdili su da su, zbog nepravilnosti, poništili izbore na biračkom mestu Veliko Laole 1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track