LESKOVAC: Prodaja kuće pomoćnika gradonačelnika zbog duga
Foto: KURIR

Javna licitacija

LESKOVAC: Prodaja kuće pomoćnika gradonačelnika zbog duga

Srbija -
Apelacioni sud u Nišu pre tri godine doneo presudu da Gojko Veličković bračnom paru Vidanović iz sela Karađorđevac isplati 37 hiljada evra, u dinarskoj protivrednosti, kao nadoknadu za teške fizičke povrede i pretrpljen duševni bol koje im je naneo u saobraćajnoj nesreći

LESKOVAC - Zbog duga od 5,6 miliona dinara danas je održana javna licitacija porodične kuće pomoćnika gradonačelnika Leskovca Gojka Veličkovića, ali nije bilo zainteresovanih za kupovinu.

Apelacioni sud u Nišu je pre tri godine doneo presudu da Veličković bračnom paru Vidanović iz sela Karađorđevac isplati 37 hiljada evra, u dinarskoj protivrednosti, kao nadoknadu za teške fizičke povrede i pretrpljen duševni bol koje im je naneo u saobraćajnoj nesreći. Na osnovu izvršnog sudskog rešenja, dug je s kamatom veći od 50 hiljada evra.

Neuspela licitacija održana je u ispostavi Osnovnog suda u Lebanu, a izvršni sudija Olgica Vukadinović će, po rečima advokata porodice Vidanović Novice Mitića, morati da za pet dana odluči šta dalje.

"Očekujemo da se u roku od pet radnih dana donese odluka po kojoj će kuća izvršnog dužnika biti predata poveriocima", kazao je Mitić.

Saobraćajna nesreća dogodila se avgusta 1992. godine na putu u blizini Pašine Česme. Vidanovići su ostali trajni invalidi, a sudski spor traje 17 godina.

Posle nesreće, Veličković je, kao kadar Socijalističke partije Srbije, izabran za predsednika Opštine Leskovac i tu funkciju je obavljao još dvaput. Od pre mesec dana je član Srpske napredne stranke.

Gojko Veličković je kazao da spor još traje.

"Na osnovu žalbe, Viši sud u Leskovcu je ukinuo sve presude i vratio slučaj na početak. Radi se o političkom procesu koji je godinama podgrevan. Ja sam priznao krivicu i nudio poravnanje, ali nije prihvaćeno", rekao je Veličković.

Advokat Mitić je, međutim, ocenio da Viši sud ne može da poništi izvršnu presudu Apelacionog suda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja