Još bukti na Crnom vrhu, požar lokalizovan kod Uvca

Još bukti na Crnom vrhu, požar lokalizovan kod Uvca

Srbija -
Požar je izbio 21. aprila, a u gašenju učestvuju Vatrogasno - spasilačke ekipe iz Čačka, Užica, Kragujevca, Šapca, Novog Pazara, Niša, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Raške

PRIBOJ - Na Crnom vrhu u pribojskoj opštini požar ne jenjava, ali je sa zapadne strane u području kanjona Uvca i Lima ograničen, rekao je Goran Posrkuša iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

"Požar nije pod kontrolom ali je ograničen. Osnovni problem, kako je istakao, je to što ljudska noga ne može da kroči na teren zahvaćen vatrom koji je jako nepristupačan", rekao je Posrkuša, precizirajući da je reč o kanjonu Uvca i Lima.

On je objasnio da je požar i dalje prizeman, gori suva trava i nisko rastinje, ali da vetar i visoke dnevne temperaute stvaraju probleme.

Posrkuša je ranije rekao da u akciji gašenja učestvuje 91 pripadnik Vatrogasno - spasilačkih jedinica i 15 radnika Šumarskog gazdinastva Prijepolje koji se smenjuju i dodao da su na terenu ukupno 22 vatrogasna i terenska vozila.

Požar je izbio 21. aprila, a u gašenju učestvuju Vatrogasno - spasilačke ekipe iz Čačka, Užica, Kragujevca, Šapca, Novog Pazara, Niša, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Raške.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track