Blace: Osnovci organizovali 3. humanitarni vašar
Foto: Milen Đorđević

Akcija Školski vašar

Blace: Osnovci organizovali 3. humanitarni vašar

Srbija -
U dvorištu osnovne škole “Stojan Novaković” učenici su izneli širok asortiman robe, koju su prodavali po simboličnim cenama a sve sa ciljem da prikupe što više novca namenjenog porodicama slabijeg materijalnog stanja

BLACE - U dvorištu osnovne škole “Stojan Novaković” u Blacu, učenici i nastavnici organizovali su danas treću po redu humanitarnu akciju pod nazivom “Školski vašar”. Sav novac prikupljen od prodaje robe biće podeljen porodicama slabijeg materijalnog stanja sa teritorije opštine Blace.

Na vašaru učenici ove škole izneli su širok asortiman robe, koju su prodavali po simboličnim cenama a sve sa ciljem da prikupe što više novca namenjenog porodicama slabijeg materijalnog stanja.

Svoju robu blački osnovci prodavali su na improvizovanim tezgama-školskim klupama, a najviše su se prodavale igračke. Veliko interesovanje vladalo je i za slatku jestivu robu: kolače, palačinke u boji, sok od koprive, koji su takođe danas kupcima bili u ponudi.

Prema rečima direktora ove škole Zorana Jozića, današnji humanitarni vašar odlično je prihvaćen i podržan i od strane roditelja učenika ove škole, koji su došli da pazare ponuđenu robu, ali i od strane građana.

"Današnji školski humanitarni vašar odlično je prihvaćen od strane učenika ove škole, koji su i inicijatori jedne ovakve humanitarne ideje, a sve to podržali su i njihovi roditelji ali i veliki broj građana, koji je danas posetio vašar sa ciljem da kupujući nešto podrži ovu akciju", rekao je Zoran Jozić, najavljujući da će i ove godine za praznik sv. Jelu, biti organizovan i tradicionalni humanitarni koncert „Sveta Jelena“, koji predstavlja finalni deo današnje humanitarne akcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track