Nišlija išutirao komunalnog policajca zbog psa
Foto: Kurir

Kod parka Čair

Nišlija išutirao komunalnog policajca zbog psa

Srbija -
Miloš Đ. je vodio psa bez korpe. Kada ga je patrola srela, opomenula i zatražila legitimaciju, on je to odbio i počeo da beži

NIŠ - Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Miloša Đ.(31) iz Niša koji je u utorak uveče 14. maja, oko 20.15 časova, napao komunalnog policajca.

On se tereti za krivično delo napad na službeno lice prilikom vršenja dužnosti. U policiji kažu da je protiv Miloš Đ. podneta prijava u redovnom postupku tako da nije pritvoren.

- Miloš Đ. je vodio psa bez korpe. Kada ga je patrola susrela, opomenula i zatražila legitimaciju, on je to odbio i počeo da beži. Policajci su ga sustigli i u tom momentu on je udario službeno lice - saznajemo u policiji.

U Komunalnoj policiji navode da je osumnjičeni dva puta udario policajca nogom, a bilo je i pokušaja da udari policajca pesnicom. Incident se zbio u jednoj od ulica koje su prilaz parku "Čair".

- Reč je o vrsti psa kane korso koji je težak 40 do 50 kilograma i zna da bude opasan. Prilikom slučaja da zateknemo vlasnika psa koji nije svom ljubimcu stavio zaštitu, dužni smo da ga opomenemo ili kaznimo. Tako je i bilo u ovom slučaju, ali lice nije htelo da se legitimiše tako da je došlo do incidenta. Mi smo tu da sačuvamo red i zato apelujem na ponašanje svih građana da znaju da sve što činimo, to radimo zbog njih. Tačno je da u gradu još nema propisanih mesta gde se šetaju psi, ali i u toj situaciji se trudimo da preventivno opominjemo vlasnike pasa kako niko ne bi bio ugrožen - navode u Komunalnoj policiji.

Oni kažu da se kazne za šetanje psa bez povoca ili bez zaštitne korpe kreću od 5.000 do 30.000 dinara, što propisuju sudski organi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track