Otvorena prevodnica na Begeju

Stajićevo

Otvorena prevodnica na Begeju

Srbija -
Time bi u najskorije vreme trebalo da se poboljša kvalitet vode i ublaže neprijatni mirisi koji su se u proteklom periodu širili Zrenjaninom

ZRENJANIN - Prevodnica na Begeju kod Stajićeva koja je više od mesec dana bila zatvorena zbog visokog vodostaja Tise, danas oko 10 sati ponovo je otvorena, saopštilo je javno preduzeće "Vode Vojvodine".

Kako se navodi, otvaranje prevodnice i oticanje Begeja u Tisu trebalo bi u najskorije vreme da poboljša kvalitet vode u Begeju i ublaži neprijatne mirise koji su se u proteklom periodu širili Zrenjaninom.

"Međutim, ovo je samo privremeno rešenje tog problema, a jedini način da se problem trajno reši jeste izgradnja prečistača za otpadne vode grada Zrenjanina", piše u saopštenju. Prevodnica je zatvorena 13. aprila u skladu sa planom odbrane od poplava, a da nije zatvorena voda iz Tise ulivala bi se u Begej, a potom i u grad Zrenjanin.

Zbog razlike nivoa vode u Begeju i Tisi, voda u Begeju je crne boje, iz Begeja se Zrenjaninom danima širi neprijatan miris, a u blizini centra grada uočene su i uginule ribe. "Vode Vojvodine" ranije su saopštile da su otpadne vode grada Zrenjanina, koje se bez prečistača puštaju u Begej, uzrok neprijatnih mirisa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track