Opštinari sedeli po kafićima umesto na poslu
Foto: Milen đorđević

Prokuplje

Opštinari sedeli po kafićima umesto na poslu

Srbija -
Dođu ujutro na posao, posede sat-dva i onda izlaze i ne vraćaju se, kaže novi načelnik opštinske uprave

PROKUPLJE - Novi načelnik Opštinske uprave u Prokuplju Ivan Rakočević zabranio je opštinskim službenicima da za vreme radnog vremena sede u kafićima, osim za vreme pauze. Rakočević kaže da je zatekao takvu neodgovornost i nedisciplinu da je morao da podseti zaposlene da moraju da sede na svojim radnim mestima.- Tačno je da su neki zaposleni i to značajan broj, umesto na poslu, sedeli po kafićima. Dođu ujutro na posao, posede sat-dva i onda izlaze i ne vraćaju se. Nisam mogao da verujem kakva nedisciplina i neodgovornost vlada u opštinskoj upravi -kaže Rakočević i podseća da u opštinskoj upravi radi oko 300 radnika, dok je optimalan broj oko 150.Rakočević pojašnjava da je ovakvo ponašanje opštinskih službenika ruganje nezaposlenim Prokupčanima, kojih ima 8.000. On podseća da službenici za vreme pauze za doručak mogu da sede gde hoće i da tri puta u toku radnog vremena imaju pravo na kratku cigaret pauzu.

Ivan Rakočević, načelnik opštinske uprave u Prokuplju
Ivan Rakočević, načelnik opštinske uprave u Prokuplju

Pao promet u kafićimaPosle naredbe načelnika da opštinari moraju da sede na svojim radnim mestima u radno vreme, značajno je opao promet u kafićima.- Čuo sam da se priča da je opao promet u kafićima, što znači da se disciplina popravlja - kaže Rakočević.Rekorderi

Prokuplje spada u grupu opština koje imaju najveći broj zaposlenih na budžetu u odnosu na broj stanovnika. Opština ima oko 43.600 stanovnika a 550 zaposlenih u opštini, javnim preduzećima i ustanovama, što je duplo više od potrebnog broja.

(M. Đ.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track