Besplatni probni prijemni na čačanskom FTN

15. jun

Besplatni probni prijemni na čačanskom FTN

Srbija -
Proba se organizuje iz matematike, fizike, osnova elektrotehnike, informatike i organizacije. Prijavljivanje zaključno sa 13. junom

ČAČAK - Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, 15. juna biće organizovana besplatna provera znanja za kandidate koji će ove godine konkurisati za upis na prvu godinu studija.

Probni prijemni se organizuje iz matematike, fizike, osnova elektrotehnike, informatike i organizacije, a prijavljivanje kandidata obavlja se posredstvom sajta FTN, zaključno sa 13. junom.

Kandidati će proveriti znanje iz jednog od ponuđenih predmeta na studijskom programu za koji će konkurisati za upis.Pored toga će probni prijemni ispit biti prilika za upoznavanje sa procedurom realizacije predstojećeg.Ove godine na Fakultet tehničkih nauka u Čačku na šest studijskih programa predviđen je upis 200 budžetskih i 70 samofinansirajućih studenata.

Ustanova je osnovana 1975. godine kao Pedagoško-tehnički fakultet sa smerovima koji su obrazovali buduće profesore mašinstva, elektrotehnike i tehničkog obrazovanja.Delatnost je proširena 1982. godine, kada se počelo sa školovanjem diplomiranih inženjera mašinstva i elektrotehnike.

Fakultet se razvijao u skladu sa razvojem privrednog okruženja, a stalni naučno istraživački rad i inoviranje studijskih programa bili su razlog da ova naučno-obrazovna ustanova od 1986. godine promeni naziv u Tehnički fakultet Čačak.

U njegovom sastavu poslovala je i Viša tehnička škola koja sada radi kao samostalna ustanova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track