Albanci kradu struju kod Bujanovca

Albanci kradu struju kod Bujanovca

Srbija -
U Velikom Trnovcu živi isključivo albansko stanovništvo, a prilikom pokušaja podizanja ormarića za strujomere na veću visinu prošle sedmice, bio je napadnut jedan radnik EDV

BUJANOVAC - Generalni direktor Elektrodistribucije u Vranju Zoran Knežević izjavio je danas da se u selu Veliki Trnovac, kod Bujanovca dve trećine potrošene struje ukrade.

Knežević je rekao da će u Velikom Trnovcu od sutra biti nastavljeno podizanje ormarića za strujomere na javnim površinama na bezbednu visinu, kako bi se sprečila krađa struje. Krađa električne energije se, prema njegovim rečima, lako uoči, upoređivanjem količine struje koja je došla do trafo-stanice u tom selu, s fakturama za potrošenu struju svakog domaćinstva.

Ormarići za strujomere su u Velikom Trnovcu, u kome živi isključivo albansko stanovništvo, do sada bili postavljeni na visinu od dva i po metra, a prilikom pokušaja njihovog podizanja na veću visinu prošle sedmice, bio je napadnut jedan radnik EDV.

Meštani su u ponedeljak organizovali protest tražeći od EDV da strujomere ostavi na istoj visini, da bi mogli sami da menjaju osigurače. Knežević je dodao i da od 1.492 domaćinstva u Velikom Trnovcu 78 nema dug za struju, dok dug ostalih iznosi 100,2 miliona redovnog duga i još 40 miliona dinara duga po tužbama.

"To znači da svako domaćinstvo, odnosno kupac, u Velikom Trnovcu duguje u proseku po 100.000 dinara za struju. Uz to u Velikom Trnovcu imamo i 66,8 procenta struje koja se ukrade tako što se polupaju ormarići za strujomer i promene osigurači", rekao je Knežević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track