Dunav kod Bezdana u opadanju
Foto: Tanjug

Dunav kod Bezdana u opadanju

Srbija -
Vodostaj na Dunavu kod Bezdana je visok 688 centimetara, što je ispod granice vanredne odbrane od poplava i u odnosu na vrh talasa nivo Dunava je opao za 87 centimetara

BEOGRAD- Vodostaj na celom toku Dunava je u stagnaciji i blagom opadanju, izjavio je zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije Đorđe Babić. Vodostaj na Dunavu kod Bezdana je visok 688 centimetara, što je ispod granice vanredne odbrane od poplava i u odnosu na vrh talasa nivo Dunava je opao za 87 centimetara, precizirao je Babić.

Babić je istakao da Dunav nigde nije u porastu i da je tokom celog toka u opadanju u delu skroz do Pančeva, dok je od Pančeva nizvodno u stagnaciji i blagom opadanju.

Zamenik načelnika Sektora MUP-a za vanredne situacije je rekao da će, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tako biti i narednih dana.

On je najavio da će se u narednim danima nastaviti sa preduzimanjem vanrednih i redovnih mera odbrane od poplava.

"Nemamo na svu srehu kritičnih tačaka i mesta i situacija se polako normalizuje, ali se i dalje nastavlja sa praćenjem vodostaja i praćenjem stanja na nasipima, na hidrosistemu Dunav - Tisa - Dunav i uopšte u slivu Dunava", rekao je Babić.

Babić je najavio da se u narednih nekoliko dana očekuje da će biti polako ukidane mere vanredne, odnosno redovne, odbrane od poplava, u zavisnosti od stanja na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track