Moto spektakl za vikend na Jeljenu kod Čačka
Foto: Youtube

Trke dvotočkaša

Moto spektakl za vikend na Jeljenu kod Čačka

Srbija -
Učešće je prijavio i Gabor Sagmajster, višestruki prvak države i Balkana.

ČAČAK - Moto kros na Jeljenu kod Čačka, koji će se održati u nedelju okupiće 57 takmičara iz šest zemalja, u sedam klasa, rekao je direktor trke Boban Tanasković.

"Auto-moto sportski klub Čačak predstaviće 11 vozača koji će svoje umeće pokazati u MX65, MX1, MXB i MXATW kategorijama", istakao je Tanasković.

Prema njegovim rečima, staza je nedavno adaptirana u skladu sa svetskim standardima. U jednom delu je usporena, postavljene su nove skakaonice, takozvane kamile, a sve u cilju bezbednosti motorista i atraktivnosti takmičenja.

Učešće je prijavio i Gabor Sagmajster, višestruki prvak države i Balkana.

"Uvek rado dolazim na Jeljen i u Čačak, nadam se lepom vremenu, sjajnoj atmosferi, jer iz dosadašnjeg iskustva sa ovog takmičenja znam da publika dolazi u velikom broju", rekao je Sagmajster.

Trke dvotočkaša u Čačku organizuju se već pola veka, od 1959. godine, a AMSK je visestruko nagrađivan kao najbolji organizator šampionata.

Trke na stazi Jeljen voze se od 1978. godine. Ove će se rezultati bodovati u konkurenciji pojedinaca, i to u klasama MX65, MX85, MX1, MX2, MX3, MXB i MXATW.

Pored takmičara iz Srbije učestvovaće vozači iz Bugarske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Mađarske.

Nadmetanje organizuje čačanski AMSK, a pokrovitelj je grad Čačak.

http://www.youtube.com/watch?v=WJIlb2Jro_c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja