Počinje 13. Škola prijateljstva na Tari
Foto: Shutterstock

Počinje 13. Škola prijateljstva na Tari

Srbija -
Polaznici ovogodišnje škole biće deca sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i Crne Gore koja učestvuju u kulturno-obrazovnom projektu "Srpski kod", a specijalni gosti biće deca iz Rusije

BEOGRAD - Na Tari danas počinje 13. Škola prijateljstva, koja će, u organizaciji nevladine organizacije "Naša Srbija", okupiti više od 400 dece iz Srbije i zemalja u regionu.

Polaznici ovogodišnje škole biće deca sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i Crne Gore koja učestvuju u kulturno-obrazovnom projektu "Srpski kod", a specijalni gosti biće deca iz Rusije.

Povodom početka Škole i obeležavanja 21. godišnjice stradanja 3.267 Srba u Podrinju, osnivač "Naše Srbije" Mlađan Đorđević će, zajedno s decom čiji su roditelji poginuli i koja su obuhvaćena programom pomoći, prisustvovati pomenu srpskim vojnicima i civilima.

Oni će tom prilikom i položiti venac na Vojničkom groblju u Bratuncu, gde počivaju ostaci poginulih u ratu 1992-1995, navodi se u saopštenju.Kako je ranije objavljeno na sajtu te nevladine organizacije, Škola prijateljstva biće organizovana u hotelu "Beli bor" Vojne ustanove "Tara", a trajaće do 27. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track