Kamere u Kikindi love bezobzirne vozače
Foto: Saša Urošev

Nakon serije teških nesreća i brojnih prekršaja

Kamere u Kikindi love bezobzirne vozače

Srbija -
Patrole saobraćajne policije pojačanje kontrolu, a najfrekventnije raskrsnice dobiti video nadzor, najavljuje Branislav Čolak, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja

KIKINDA: Dosta je bilo!

Da bi smanjili broj saobraćajnjih prekršaja među kojima dominiraju brza, i vožnja pod dejstvom alkohola, ali i teške nesreće sa fatalnim ishodom, članovi opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja povukli su konkretne poteze.

Patrole saobraćajne policije pojačanje kontrolu, naročito noću i vikendom, kada nesavesni, mahom mlađi vozači, bezobzirnom vožnjom na dva ili četiri točka, postaju prave kamikaze na drumu. Nažalost, takvo ponašanje usijanih glava ponekad se završava na najtragičniji način:

"Pored većeg prisustva patrola saobraćajne policije, rešili smo da na osam punktova instaliramo bezbednosne kamere na najfrekventnijim raskrsnicama i prilazima gradu. Za početak, dogovoreno je da za dva meseca, video nadzorom bude pokrivena raskrsnica ulica Svetosavska i Ive Lole Ribara. U istom vremenskom periodu, bezbednosne kamere biće instalirane i na uglu ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Ive Lole Ribara", kaže za Kurir Branislav Čolak, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja, i dodaje da će uraditi sve da otklone crne tačke na putevima kikindske opštine.

Koliko Kikinđani vape za uvek budnim okom Velikog brata koje će registrovati prekršaje u saobraćaju, najbolje ilustruju podaci probnog rada video nadzora na uglu ulice Ive Lole Ribara I Svetosavske-najfrekventnije gradske ulice, koji je bio u funkciji pretprošlog leta:

"Samo tokom prva dva dana rada video nadzora, tada je registrovano više od 300 prekršaja. Najviše je bilo prekoračenja brzine. Bilo je i onih koji su vozili više iod 100 kilometara na sat. Zaista neshvatljivo", priznaje Čolak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja