VAŠAR: Sirogojno zove stare zanatlije

Staro selo

VAŠAR: Sirogojno zove stare zanatlije

Srbija -
U okviru vašara biće predstavljeni kačarski, kovački, grnčarski zanat, izrada liciterskih kolača, proizvoda od leskovog i vrbovog pruća, drvenih alatki, čutura, muzičkih instrumenata, predenje, vez...

SIROGOJNO - U Muzeju na otvorenom "Staro selo" u Sirogojnu u subotu od 10 do 18 časova biće održan treći vašar starih zanata i zanimanja.

Vašar predstavlja prezentaciju tradicionalnih tehnika i veština izrade zanatskih proizvoda sačuvanih do danas u užičkom kraju,rekla je za Tanjug viši kustos muzeja Jelena Toskić. “

Kao i prethodnih godina posetioci će moći od majstora i zanatlija da saznaju o načinima izrade i zanatskim tehnikama, kao i da aktivno učestvuju u izradi pojedinih predmeta.

Kroz prateće programe biće predstavljene i upotrebne vrednosti zanatskih proizvoda, pripremanja i degustacije tradicionalnih jela užičkog kraja”, kaže Toskićeva.

U okviru vašara biće predstavljeni kačarski, kovački, grnčarski zanat, izrada liciterskih kolača, proizvoda od leskovog i vrbovog pruća, drvenih alatki,čutura, muzičkih instrumenata, pojedinih stolarskih proizvoda,predenje,pletenje i vez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track