VIDEO: Snimljen monstrum u Nišu koji je otrovao psa!
Foto: Trovanje Psa, Pas, Monstrum

Pas uginuo u teškim mukama

VIDEO: Snimljen monstrum u Nišu koji je otrovao psa!

Srbija -
Trenutak ubacivanja otrova snilmie su sigurnosne kamere. Na prvom snimku se vidi silueta osobe kako dolazi do dvorišta da osmotri situaciju a na drugom, kako ubacuje meso preko ograde

NIŠ - Nepoznata osoba u noći između petka i subote ubacila otrovno meso u dvorište i ubila kućnog ljubimca porodice u Kosovskoj ulici u Nišu.

Pas je uginuo u teškim mukama nedugo nakon što je pojeo otrovno meso koje je ubačeno u dvorište. Slučaj je Fondaciji za zaštitu životinja u Srbiji (FAPS) prijavio vlasnik psa, jer, kako tvrde, policija u subotu nije izašla na teren da bi obavila uviđaj.Ubijeni pas još nije imao godinu dana, koji je udomljen kao štene pre nekoliko meseci posredstvom knjaževačkog Udruženja za zaštitu životinja “Beta”, zbog čega je i bila nazvana Beti.

"FAPS će podneti krivičnu prijavu policiji protiv osobe koja je u noći između petka i subote ubacila otrovano meso u dvorište jedne kuće u Kosovskoj ulici u Nišu kojim je usmrtila psa", potvrdio je Oliver Veličković, predstvnik Fondacije.

Trenutak ubacivanja otrova snilmie su sigurnosne kamere. Na prvom snimku se vidi silueta osobe kako dolazi do dvorišta da osmotri situaciju a na drugom, kako ubacuje meso preko ograde.

"Na snimku se direktno ne vidi lik osumnjičenog, ali je na osnovu njega jasno da se radi o planiranom ubistvu životinje, zbog čega ćemo tražiti maksimalnu kaznu zatvora od tri godine", kaže Veličković.

Urađena je obdukcija u Veterinarskom institutu a nakon toga će biti izvršena i toksikološka analiza kako bi smo pribavili neophodne dokaze za sudski proces.

"Jasno je da se radi o planiranom ubistvu jer su ubačene kuglice mesa sa otrovom koje su brižljivo pripremljene. Neka policija sprovede istragu i pronađe krivca", dodaje on.

Vlasnica psa Dejana Stankov kaže da je pas bio veoma miran i da se nada da će policija pronaći monstruma koji je mogao nešto ovako da učini.

"Ona još nije imala godinu dana. Bila je dobar i mio pas. Nije lajala na ljude nikada, već samo ponekada na konje. Mogao je neko da uđe u dvorište da iznese celu kuću, ona ga ne bi napala. Udomili smo je pre četiri meseca jer nam je u februaru otrovan pas, kao i još nekim komšijama. Nadamo se da će policja pronaći ko stoji iza ovog ubistva nedužne životinje", kaže Dejana.

Meso sa otrovom koje je nesrećni pas pojeo
Meso sa otrovom koje je nesrećni pas pojeo
http://www.youtube.com/watch?v=jGJydHJZVhY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track