ČUDO: U selu kod Prokuplja drvo kruške rodilo jabuku!

Još nema objašnjenja za ovaj fenomen

ČUDO: U selu kod Prokuplja drvo kruške rodilo jabuku!

Srbija -
U Novom Selu kod Džigolja, u prokupačkoj opštini, drvo kruške rodilo je i jednu jabuku. Kruška je stara pedesetak godina i nikada do sada se nije desilo ništa slično

PROKUPLJE - U Novom Selu kod Džigolja, u prokupačkoj opštini, drvo kruške rodilo je i jednu jabuku. Kruška je stara pedesetak godina i nikada do sada se nije desilo ništa slično.

Ovaj neobični prirodni fenomen prva je primetila supruga vlasnika voćnjaka Dragana Bogdanovića.

"Supruga Suzana mi je rekla da se na jednoj grančici na staroj kruški nalaze normalni plodovi kruške i jedna jabuka. Dok to nisam video, nisam joj verovao, niti sam mogao da pretpostavim da tako nešto može da se desi. Prosto da čovek ne poveruje", kaže Bogdanović i naglašava da bi voleo da ovaj nesvakidašnji prirodni fenomen posete stručnjaci iz oblasti voćarstva i sadnog materijala kako bi razjasnili kako je ovo moguće."Sama kruška na kojoj je rodila i jedna jabuka stara je više od 50 godina. Nikada nije prskana, niti rezana. Svake godine ta kruška mnogo rađa, a plodovi su uvek kvalitetni i slatki, i što je još značajnije, mogu da traju tokom cele zime", ističe Bogdanović, koji se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, obrađujući u svom selu oko 13 hektara zemlje.

Na svom imanju ima zasade višnje, šljive i ostale poljoprivredne kulture, kukuruz, pšenicu, detelinu, ali je ovo prvi slučaj da jedno voće rađa drugo.

"Moji roditelji i ja bavimo se već decenijama poljoprivredom, ali ovu pojavu ne pamte ni najstariji meštani sela, koji znatiželjno svakog dana obilaze voćnjak. Jabuku ću na drvetu čuvati dok god bude moglo, to jest dok sama ne padne", tvrdi domaćin u čijem voćnjaku se desila neobična pojava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track