Smederevska jesen trajaće 23 dana!

Tri nedelje veselja

Smederevska jesen trajaće 23 dana!

Srbija -
Na manifestaciji biće najviše sporta, a najmanje grožđa i voća

SMEDEREVO - Manifestacija Smederevska jesen ove godine će trajati 23 dana u septembru, a ne tri dana kao ranije, izjavila je danas gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović.

Ona je navela da će na manifestaciji biti najviše sporta, a najmanje grožđa i voća.Posle sporta, od boćanja i pecanja do šaha, po brojnosti slede nastupi folklornih društava, a biće održano i više od 15 koncerata, i tri pozorišne predstave.

Manifestacija će biti otvorena u petak, 6. septembra. Sutra, 1. septembra, biće otvorena izložba fotografija snimljenih prethodnih godina na toj manifestaciji, a 4. septembra izložba brodomodelara.Na tvrđavi će 6. septembra biti otvorena seoska dvorišta koja će dočarati seoski život, a istog dana i biće otvoren i Vinski grad. Planiran je i prolazak karnevalske povorke koju će činiti učesnici iz 12 gradova iz inostranstva.Na otvaranju, zakazanom za 6. septembar, učestvovaće ansambl Ministarstva obrane "Stanislav Binički" kojim diriguje Vojkan Borisavljević, kao i pevači Merima Njegomir, Snežana Savić, Žanko Dančuo i Marko Kalajovanović.

Borisavljević će, tokom manifestacije, dirigovati i Beogradskim plesnim orkestrom na koncertu "K'o nekad u osam" na kojem će nastipiti Leo Martin, Đorđe Marjanović, Lola Novaković, Boba Stefanović.Biće održan i koncert "Devojko mala" na kojem će nastupiti operski pevači Jadranka Jovanović i Oliver Njego.

Svi programi su besplatni, osim degustacije indijske kuhinje.Smederevska jesen prvi put je održana 1960. godine kao Smederevska revija, a naredne godine dobila je sadašnji naziv. Manifestacija nije održavana narednih 17 godina, a obnovljena je 1987. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track