Leskovac: Gazda bežao sa Roštiljijade da ne bi platio radnike

Uteče šef

Leskovac: Gazda bežao sa Roštiljijade da ne bi platio radnike

Srbija -
Radili smo kao crnci. Ljubiša Milisavljević nije nam davao ni sok ni kiselu vodu da popijemo, a da ne bismo crkli od gladi, morali smo kradom da štrpnemo poneko parče mesa, jada se roštiljdžija Boban Milutinović

LESKOVAC - Vlasnik restorana „Kamiondžije“ iz Knjaževca Ljubiša Milisavljević juče je pokušao kamionom da pobegne iz Leskovca kako ne bi isplatio dnevnice unajmljenim roštiljdžijama, konobarima i kuvarima.

Kako se saznaje, policija ga je zaustavila na izlazu iz Leskovca.Kamiondžije su imale najveći štand i najveću šatru na Roštiljijadi. Jurnjavi po gradu prethodila je zapravo prava drama ispred Šop Đokićeve kuće u centru, kada su posle neprospavane noći revoltirani radnici pokušali da spreče Milisavljevića da kamionom odveze inventar.- Bilo je svađe, gurkanja i psovanja, policija je stigla, ali on je uspeo da pobegne. Mi smo mu potom zaplenili kombi i neće ga dobiti dok nas ne isplati. Malo smo se smirili jer nam je rečeno da je vraćen nazad i da je tu negde - pričaju Krsta Savić, Zorica Mijajlović i Boban Milutinović.

Sukob se dogodio oko 12.30 sati, a radnici su od dva ujutru čekali da ih gazda isplati kako je obećao.- Čekali smo i čekali, a on nije dolazio. Sramota. Radili smo kao crnci. Nije nam davao ni sok ni kiselu vodu da popijemo, a da ne bismo crkli od gladi, morali smo kradom da štrpnemo poneko parče mesa - jada se roštiljdžija Milutinović, kome se ovakva situacija desila prvi put u životu.„Kamiondžije“ su zakupile dva najveća štanda sa ogromnom šatrom koja je svake noći bila puna ponajviše zbog go-go igračica. Domaćini su im kao dobrom klijentu ustupili i dečje igralište gde je postavljen luna park.- Ne znamo koliko je zaradio ali znamo da nismo stali. Ja sam noćas od premora pala u nesvest i bila četiri sata u urgentnom centru na infuziji. Kada sam došla, vidim da njega nema, a moje kolege skoro da plaču - priča Zorica Mijajilović iz Guče.Dnevnice unajmljenih radnika ugovorene su na 5.000 dinara. Osim roštiljdžija, svi su došli iz raznih krajeva Srbije.- Ni dinar nam nije dao, nemamo čime da se vratimo kućama - tvrde radnici, čiji problem nije rešen ni do zaključenja ovog broja “Blica”.Portparol policije Leskovca Boban Zdravković rekao je da policija “samo dežura u centru grada i da njeno nije da se meša u imovinsko-pravne poslove”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track