LUKOVSKA BANJA: Mladencima stalan posao i besplatna svadba!
Foto: Kurir

Primamljiva ponuda

LUKOVSKA BANJA: Mladencima stalan posao i besplatna svadba!

Srbija -
Uslov je samo jedan - da budući mladoženja ili mlada budu iz Lukovske banje

LUKOVSKA BANJA - Lukovska banja nudi besplatnu svadbu i posao mladima iz cele Srbije, a jedini uslov - da je jedno od mladenaca iz Banje. U vreme kada je bez posla rekordan broj građana Srbije, gotovo 800.000, iz Lukovske banje u Kuršumliji stiže više nego primamljiva ponuda.

Ondašnje turističko preduzeće "Planinka", u sklopu koje banja posluje, nudi stalni posao i besplatnu svadbu mladima iz cele Srbije koji odluče da tamo okušaju sreću. Uslov je samo jedan - da budući mladoženja ili mlada budu iz Lukovske banje.

Smeštena na istočnim obroncima Kopaonika, Lukovska banja sa okolnim zaseocima broji oko 500 duša. U protekloj deceniji banjski turizam cveta i među meštanima nema nezaposlenih. Potencijalne mladoženje rado su dočekale inicijativu rukovodstva "Planinke", koje im nudi besplatnu svadbu i siguran posao za njihove izabranice.

"Dolazi u obzir svaka koja je pametna, da kažem srednja devojka. Da bude ništa bolja od mene", kaže Goran Filipović.

Branko Vukojičić kaže da ima devojku iz Beograda i da planira da se oženi i ostane u Banji.

Dok se čeka prva svadba, posla pretiče. Tokom čitave godine popunjeni su svi smeštajni kapaciteti banje na 700 metara nadmorske visine. U toku je proširenje hotelskog kompleksa, pa treba sve više radne snage.

"Trebaće konobara, kuvara, medicinskih sestara, recepcionara, sobara. Ja sam neudata i nadam se da ću uspeti da ubedim dečka da dođe ovde i da živimo u Lukovskoj banji", kaže šefica marketinga Lukovske banjeJelena Stepanović.

Decenijama zapostavljan, ovaj deo kuršumlijske opštine sada ima važnu misiju.

"Cilj je da zadržimo stanovništvo u Lukovskoj banji, da mladi nađu sebi srodnu dušu i ostanu. Imamo 50-ak momaka i devojaka, a glavni cilj je da ostanu ovde", kaže upravnik Lukovske banje Goran Stevanović.

Lekovite termomineralne vode kojima je banja bogata koristili su još stari Rimljani, dok je srpski kralj Milutin u 13. veku po okolnim šumama lovio divljač.

http://www.youtube.com/watch?v=7Vn1OCOcJg4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track