KORUPCIJA: Predsednik opštine Irig me je podmićivao!

Odbornik optužuje prvog čoveka opštine

KORUPCIJA: Predsednik opštine Irig me je podmićivao!

Srbija -
Cveja Erkman tvrdi da mu je Vladimir Petrović 2008. dao 600 evra i da je tek lane shvatio da je to bio pokušaj podmićivanja

Tužio predsednika opštine zbog iznude!Cveja Erkman, odbornik SRS u Skupštini opštine Irig, tvrdi da ga je predsednik opštine Irig i funkcioner DS Vladimir Petrović reketirao, zbog čega je protiv njega podneo krivičnu prijavu!Erkman je rekao da mu je Petrović 2008. u više navrata dao negde 500-600 evra. On tvrdi da sve do prošle godine nije shvatao da ga je Petrović potkupljivao, nego je mislio da mu je taj novac poklanjao kao „prijateljsku pomoć“ u vreme kad je izgubio posao. Mislio sam da je pošten- Mislio sam da je reč o dobrom čoveku, glasao sam za njega i podržavao njegove odluke. Kad je bio predsednik SO, podržao sam ga da bude izabran za predsednika opštine, što sam sugerisao i drugim odbornicima. Kad sam shvatio da je reč o prevarantu, koji mi je rekao da se čuvam ako on padne s vlasti, podneo sam protiv njega krivičnu prijavu za iznuđivanje i reketiranje - kaže Erkman.Na pitanje da li je Petrović na bilo koji način tražio od njega da podržava njegove odluke u SO, Erkman kaže da mu je povremeno natuknuo da „ne bi bilo loše da podrži neki njegov predlog“.- Mislio sam da su njegove odluke korisne za opštinu i isključivo zato sam za njih glasao - tvrdi on.Da ga Petrović zapravo podmićuje, prema njegovim rečima, shvatio je tek 2012, kad je došlo do zahlađenja odnosa između njega i Petrovića.Dobijao pretnje - Do zahlađenja odnosa je došlo jer sam bio protiv otvaranja fabrike za preradu ambalaže jer sam smatrao da je to sumnjiv posao - priča Erkman.Nakon toga, kako tvrdi, Petrović je počeo da mu šalje preteće poruke telefonom.- U decembru sam od Petrovića dobio sledeću preteću poruku: „Ogorčen sam na tebe, dobro se čuvaj ako padnem s vlasti!“ Tražio je i da mu vratim novac. Tad sam uvideo da je on smatrao da me tim novcem potkupljuje i da sam dužan da ga podržim u svim odlukama. Tražio sam da se nađemo, ali ništa od toga nije bilo i u ponedeljak sam podneo krivičnu prijavu zbog iznude i reketiranja - ispričao je Erkman.Erkman objašnjava da je morao da uzme novac od Petrovića jer je bio u velikoj besparici nakon što je dobio otkaz u odboru škole „Milica Stojadinović Srpkinja“.

Erkman je od mene tražio novacVladimir Petrović demantovao je optužbe Erkmana da ga je podmićivao i reketirao. Kako kaže, opština je Erkmanu pomogla novčano prilikom sahrane brata i nabavke drva, ali nije mogla da udovolji svim njegovim zahtevima. Na pitanje da li mu je slao preteće poruke, Petrović kaže: „Nije sporno, možda sam mu koju i poslao.“- On je od mene tražio novac i jednom sam mu dao nekoliko hiljada dinara. Pomogao sam mu da se zaposli u firmi za preradu ambalaže, ali nisam kriv što je dobio otkaz i u ovoj i u prošloj firmi - rekao je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track