Gradonačelnik NS:Što pre imenovati načelnika Policijske uprave

Miloš Vučević

Gradonačelnik NS:Što pre imenovati načelnika Policijske uprave

Srbija -
Prvi čovek Novog sada apelovao je da se imenuje načelnik policije, čije je mesto upražnjeno već četiri godine

BEOGRAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je svaki dan u kontaktu sa relevantnim faktorima u državi o postavljanju šefa Policijske uprave u Novom Sadu, čije je mesto upražnjeno već četiri godine i apelovao da se "imenuje taj čovek".

Nakon mnogobrojnih incidenata i porasta maloletničkog nasilja, predsednica Skupštinskog odbora za javni red, mir i bezbednost Branka Brežanov podnela je ostavku, što Vučević smatra ishitrenom odlukom.

Ne mogu policija, tužilaštvo i sud sami da reše te probleme, smatra on.

"Delim utisak sugrađana da bezbednosna situacija nije zadovoljavajuća, ali ne želim da upadnem u histeriju i predstavljam grad kao Bejrut osamdesetih godina, jer nije tako. Mislim da u Beogradu, srazmerno broju stanovnika, ima mnogo više incidenata, ali nekako kod nas sve dobija neverovatnu pompu. Treba biti svestan činjenice da za vršnjačko nasilje i maloletničku delikvenciju ne postoji rešenje preko noći", istakao je Vučević.

Vučević je rekao da su se predstavnici grada i Vlade Vojvodine dogovorili o projektu auto puta i tunelu kroz Frušku goru.

"Možemo da sarađujemo na projektu. Evo, neka pokrajinska vlada sa nama radi na projektu Novi Sad na Dunavu - to je ogroman, a neiskorišćen kapacitet",kazao je Vučević.On je rekao da je nezadovoljan funkcionisanjem gradske administracije, jer je i dalje spora, neefikasna i maksimalno birokratizovana."Nisam zadovoljan ni rezultatima dovođenja investitora. Ozbiljan problem je to što je stav svake republičke i pokrajinske vlade da Novi Sad ima sve i da ne treba da bude favorizovan kod domaćih i stranih investitora. I tako je poslednjih 13 godina od ministarstva privrede i finansija, SIEP-e, pokrajinske uprave", tvrdi Vučević.

"Lako je dovesti investitora kada mu date podsticaj od 8.000 evra za radno mesto. Hajde da vidimo koliko su Jagodina i Kragujevac dobili para od Republike, a koliko mi. Ovo je moj vapaj za pravičnim odnosom prema lokalnim samoupravama", rekao je Vučević i dodao da očekuje da će novi ministar Igor Mirović ravnopravno tretirati celu teritoriju Republike.Povodom optužbi da ima prekobrojni kabinet, Vučević je rekao da ima pet pomoćnika i osam savetnika, od kojih je samo jedan plaćen."Ostali grad ne koštaju ni dinar, ali to niko neće da objavi", kazao je Vučević i dodao da nema nikakav problem u vezi sa neposrednim izborima, ako u tom pravcu bude išla promena izbornog zakonodavstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track