OTROVNI DIM: Požari na divljoj deponiji ugrožavaju Tovariševo
Foto: Beta

Nelegalno smetlište

OTROVNI DIM: Požari na divljoj deponiji ugrožavaju Tovariševo

Srbija -
Vatrogasci su prestali da intervenišu jer, kako kažu, nije ugrožena imovina građana, iako su požari došli do 100 metara od najbližih kuća. I seosko groblje je već nekoliko puta gorelo, upozoravaju iz Vojvođanske zelene inicijative i Ekološkog pokreta Vrbasa

NOVI SAD - Vojvođanska zelena inicijativa i Ekološki pokret Vrbasa upozorili su danas da u mestu Tovariševo, u opštini Bačka Palanka, neprestano bukte ili tinjaju požari na obližnjem "divljem" smetlištu, zbog čega je selo gotovo neprestano prekriveno "otrovnim dimom", koji se uvlači i u kuće seljana.

"Vatrogasci su prestali da intervenišu jer, kako kažu, nije ugrožena imovina građana, iako su požari došli do 100 metara od najbližih kuća. I seosko groblje je već nekoliko puta gorelo", navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je lokalno Ekološko udruženje "Da sačuvamo Vojvodinu" iz Tovariševa u više navrata upozoravalo sve nadležne institucije u opštini, pokrajini i republici, ali je izostala bilo kakva reakcija.

"Birokrate iz opštine nemoćno odmahuju rukom, jer su neki političari ustupili pravo neljudima da se bave odlaganjem otpada", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track