RASIPANJE U NIŠKOJ TOPLANI: Od naših para kupovali rakiju urmovaču, votku i skupi viski!

Dok narod gladuje, čelnici državne firme za lokanje troše novac iz budžeta

RASIPANJE U NIŠKOJ TOPLANI: Od naših para kupovali rakiju urmovaču, votku i skupi viski!

Srbija -
Direktor „Gradske toplane Niš“ Milutin Ilić naložio da se na ime „reprezentacije“ ovog javnog preduzeća kupi oko 33 litra alkohola i potroši skoro 40.000 dinara

Nemaju obraza!O trošku „reprezentacije“ uprava Komunalnog javnog preduzeća „Gradska toplana Niš“ za 60 radnih dana kupila je 36 flaša urmovače, četiri litre votke „atlantik“ i dve flaše viskija „balantajn“, i tako samo na alkohol utrošila oko 40.000 dinara!Milutin Ilić, v. d. direktora ovog gradskog preduzeća, rekao je lokalnim medijima da je to uobičajena praksa u svim javnim firmama i naglasio da se kod njih pije mnogo manje nego na drugim mestima.- Ako uporedite koliko se pije kod nas u odnosu na druga preduzeća, koja troše i po pet miliona godišnje, a mi imamo 500.000, onda shvatate da je apsurdno da se time bavite - rekao je Ilić za Južne vesti povodom njihove objave računa pristiglih iz dragstora „Kroki“ i „BIM plus“, u kojima se vidi da litar rakije od urme košta 900 dinara.Ranka Savić, predsednica Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata Srbije, rekla je da je takvo bahato ponašanje nedopustivo i da je nužna privatizacija javnog sektora.- Njihovi gubici su 22 milijarde dinara, prvi put se duguju plate radnicima, a onda čujete ovako nešto. Lokalna samouprava trebalo bi da smeni članove Upravnog odbora i direktora - rekla je ona.Gradonačelnik Niša Zoran Perišić takođe je istakao da je konzumiranje alkohola u radno vreme neprimereno i da se to ne bi tolerisalo u privatnom sektoru.- To je pitanje Upravnog odbora, ali indirektno mogu da pokrenem inicijativu da se takva praksa više ne ponavlja - rekao je on.

Crno na belo... Porudžbenica
Crno na belo... Porudžbenica

Pijem samo kafu „dva u jedan“!Portparol JKP „Gradska toplana Niš“ rekao je da direktor Milutin Ilić nije u kabinetu, a da se priča o urmovači forsira jer dobro rade.- Imamo 261 milion dinara napalate potraživanja, što je više od prethodne uprave. Sada vrše opstrukcije, ali ja ne mogu ništa više da vam kažem o toj urmovači jer nisam deo te družine. Pijem samo „nes 2 u 1“ - rekao je njihov PR.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja