ČORBAST PASULJ, GIBANICA, SRPSKA SALATA, UŠTIPCI: Ovim đakonijama Niš će počastiti goste iz Albanije
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

UOČI BIZNIS FORUMA SRBIJA-ALBANIJA U NIŠU

ČORBAST PASULJ, GIBANICA, SRPSKA SALATA, UŠTIPCI: Ovim đakonijama Niš će počastiti goste iz Albanije

Srbija -

NIŠ - Za učesnike Biznis foruma Srbija-Albanija, koji će sutra biti održan u Nišu, obezbeđeni su specijaliteti tog kraja, a grad će se pokazati kao dostojan domaćin.

"Za naše drage goste potrudili smo se da se pokažemo kao pravi domaćini, Niš je poznat po dobroj hrani i za ovu priliku smo se potrudili da napravimo prave specijalitete, pa će tako na meniju biti niški uštipak, gibanica, dobre pite, dobro predjelo, puno toga će naši dragi gosti moći da probaju", rekla je Tatjana Mićić, direktorka hotela zaduženog za ketering.

(FOTO) VLADA SRBIJE NA VOJNOM KAZANU Ovako izgleda niška kasarna u kojoj će spavati Vučić i ministri

VOJNIČKI REŽIM ZA VLADU: Za ministre u Nišu pripremili šipak!

VLADA SRBIJE NA KOLEKTIVNOM TUŠIRANJU U NIŠU: Ministri će morati po vojnički, u zajedničko kupatilo!

Radno uz bezalkoholno

Prema njenim rečima, biće služeno bezalkoholno piće, s obzirom da je reč o radnom sastanku. Micić, zadužena za ketering, kaže da visoke zvanice nisu imale posebne želje. "Bili su vrlo skromni, prepustili su nama da Niš pokažemo u najboljem mogućem svetlu", rekla je ona i precizirala da će učesnicima Foruma biti posluženi i slatkiši poput baklava i tulumbi. Na skupu u Oficirskom domu u Nišu, očekuje se oko 250 učesnika, a otvoriće ga premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama.

Za premijera i ministre u kasarni vojnički kazan

Kako je Kurir već objavio, predviđeno je da se u Gradskoj kući održavaju bilateralni sastanci i prijem građana. Centralni događaj je Biznis forum Srbije i Albanije, kojem će prisustvovati i albanski premijer Edi Rama, a na kojem se očekuje učešće 200 firmi iz Srbije i oko stotinak kompanija iz te zemlje.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, razgovori će se voditi i sa predstavnicima EU i ambasadorima.

Premijer Vučić je ranije najavio da će on i njegovi ministri posetiti opštine u Topličkom, Jablaničkom, Pirotskom, Pčinjskom i Nišavskom okrugu.

RASPORED

Četvrtak, 13. oktobar

17.00 - Sastanak sa načelnicima pet okruga

Petak, 14. oktobar

10.00 - Forum Srbija-Albanija12.00 - Sastanak premijera sa gradonačelnikom Niša14.00 - Obilazak kasarne „Aerodrom“ i ručak15.15-18.00 Obilazak:- Kliničkog centra Niš- Elektronskog fakulteta

Nedelja, 16. oktobar

- Grdelica, Vranje, Vladičin Han i Surdulica

Ponedeljak - sreda

Leskovac, Vlasotince, Prokuplje, Kuršumlija, Žitorađa, Niška Banja, Bela Palanka i SvrljigDORUČAK- šipkov čaj- pileća viršla- kuvano jaje- topljeni sir

Vojnički meni za Vladu Srbije

RUČAK

- ragu čorba- bečka šnicla sa dinstanim graškom i krompir-pireom- čorbasti pasulj sa suvim svinjskim rebrima- srpska salata- pita s jabukama ili jabuka

VEČERA

- pohovane tikvice- francuska salata- banana(K. Blagović/Tanjug/Foto: Dado Đilas/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track