IGOR MIROVIĆ I SVETLANA MILOVANOVIĆ POLOŽILI KAMEN TEMELJAC: Mališani iz Mačvanske Mitrovice dobijaju novu fiskulturnu salu
Foto: Pokrajinska vlada

IGOR MIROVIĆ I SVETLANA MILOVANOVIĆ POLOŽILI KAMEN TEMELJAC: Mališani iz Mačvanske Mitrovice dobijaju novu fiskulturnu salu

Vojvodina -

Mališani iz Mačvanske Mitrovice dobijaju novu fiskulturnu salu, za koju su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, danas položili kamen temeljac. Ova fiskulturna sala ujedno će biti i sportska hala za potrebe sportista i rekreativaca iz Mačvanske Mitrovice i okolnih mesta. Radovi će trajati 400 dana, a projekat zajednički finansiraju Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Grad Sremska Mitrovica u ukupnom iznosu od oko 430 miliona dinara.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

“Sremska i Mačvanska Mitrovica imaju zajedničku istoriju, ali i budućnost i zato je lokalnoj samoupravi važno da Mačvanska Mitrovica bude primer ovde u severnom delu Mačve po savremenom i modernom načinu života. Zato je i izgrađena OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” jer smo na taj način rešili decenijski problem. Ova sportska hala zauzima preko 2000 m² površine uz pristupne saobraćajnice sama sala će biti oko 1000 m² uz prateće sadržaje. Učenici OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” će zajedno sa osnovnom školom imati savršene uslove za rad i boravak. Zahvalila bih se posebno Pokrajinskoj vladi za sve ono šta su učinili za naš Grad i nadam se da ćemo praviti i nove projekte i da ćemo ubuduće odlično sarađivati”, rekla je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Pre nekoliko godina Grad Sremska Mitrovica je takođe uz pomoć partnera izgradio i novu školu u Mačvanskoj Mitrovici, a izgradnjom ove hale, projekat će biti u potpunosti zaokružen, a oko par hiljada stanovnika iz Severne Mačve mitrovačkog grada na Savi imaće modernu sportsku dvoranu za gotovo sve sportove kao, ali i zabavne i kulturno-umetničke događaje. Pokrajinski premijer Igor Mirović rekao je da je cilj Pokrajinske vlade da svaka opština u Vojvodini ima sportsku dvoranu, kao primer razvoja kulturnih i društvenih potreba stanovnika Vojvodine.

Pokrajinska vlada, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

“Zaista sam zadovoljan zato što vidim početak jednog velikog posla, jednog zajedničkog uspešnog posla. Deća će ovde u ovoj sportskoj sali, razvijati sportske veštine i verujem imati zdravije detinjstvo, što je zajednički cilj svih nas. Obrazovanje je važna stvar za čitavu našu naciju. Uslovi u kojima borave naša deca, uslovi pod kojima se školuju i posebno u manjim sredinama, u prigradskim naseljima, u sredinama koje traže mnogo više pažnje i traže i ovu vrstu podrške i pomoći da bi se te sredine očuvale”, dodaje Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja