Vozili sina u gepeku!

Oduzmite im dete!

Vozili sina u gepeku!

Crna Hronika -
Neodgovorni roditelji smestili dečaka starog šest godina u otvoreni prtljažnik „astre“ i tako ga vozili

BEOGRAD - Nečuveno!Građani Srbije šokirani su snimkom koji se pojavio na nekoliko internet portala i na kojem se vidi dečak star šest godina koga nesavesni roditelji voze u prtljažniku „opel astre“ beogradskih registracija!

Ovaj jezivi snimak traje svega desetak sekundi i napravljen je mobilnim telefonom iz drugog automobila. Za tih desetak sekundi vidi se glavica tužnog deteta smeštenog u skučeni prostor, iza teškog ranca i bicikla koji čvrsto drži.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže za Kurir da bi tužilaštvo trebalo da reaguje i da naredi policiji da ispita pod kojim uslovima se ovo desilo.

- Tužilaštvo treba da odgonetne da li je u pitanju vid kazne, zabave ili roditeljskog hira. Svakako da ovaj slučaj ne može da spadne samo pod saobraćajni prekršaj, već predstavlja i zlostavljanje. Zbog toga nadležni treba da reaguju i procene da li u ovom slučaju roditelji treba i krivično da odgovaraju - rekao je Okanović.

Kad se desi ovakav slučaj, neophodno je da se umeša i Centar za socijalni rad, pošto socijalni radnici imaju obavezu da reaguju kako bi ispitali na koji način roditelji vaspitavaju dečaka i da li ga zlostavljaju. U saobraćajnoj policiji su nam rekli da saobraćajci, čak i da su zaustavili ovu „opel astru“, imaju samo pravo da napišu kaznu za saobraćajni prekršaj. Predviđena kaz­na je do 20.000 dinara i oduzimanje tri poena.

Ostaće traume

- Svakako je u pitanju nesvakidašnja vrsta ponižavanja i zlostavljanja deteta. Izlaganje deteta nepotrebnom riziku govori o tome da su mu roditelji veoma nebrižni i neodgovorni, a ako je u pitanju učestali princip kažnjavanja, traume su neizbežne - rekao je psiholog Aleksandar Šibul.

http://www.youtube.com/watch?v=ICggpX-xyQM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track