VUČIĆ O NAPADU NA EULEKS: Odgovor države biće žestok
Foto: KURIR

Obraćanje javnosti prvog potpredsednika Vlade

VUČIĆ O NAPADU NA EULEKS: Odgovor države biće žestok

Politika -
Vicepremijer je naglasio da je reč o sramnom napadu uperenom protiv Srbije i srpskog naroda

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sramni napad na pripadnike Euleksa zapravo uperen protiv Srbije i srpskog naroda i poručio da će odgovor države biti žestok.

"To je pokušaj da se pokvari sve ono što je Srbija ostvarila u prethodnom periodu. Srbija nema pravo da ćuti i dopusti teroristima i ekstemistima da misle da su oni ti koji mogu da upravljaju Srbijom" rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je ovlašćen u ime predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, da osudi zločinački akt ubistva litvanskog pripadnika Euleksa.

"Napad je uperen protiv srpskog naroda i Srbije i predstavlja njenu sramotu", rekao je Vučić. "Odgovor će biti žestok", zaključio je vicepremijer.

"Srbija će, koliko može, pomoći u istrazi, a oni koji misle da takva nedela mogu da prođu treba da znaju da nikada neće imati skrovište na teritoriji Srbije", poručio je Vučić.

Kacin: Zgroženi smo napadom na Euleks, ali utešeni reakcijom SrbijeIzvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin izjavio je danas da su svi zgroženi napadom na pripadnike Euleksa na severu Kosova, ali da su, s druge strane, utešeni odlučnom reakcijom premijera Srbije Ivice Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića."To je čin koji je jedino moguće protumačiti kao čin protiv interesa Srbije, usmeren da bi se ono što je Srbija postigla na neki način pokušalo poljuljati", rekao je Kacin posle razgovora sa Vučićem.On je dodao da se nada da će se srpska zajednica u velikom broju odazvati na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji zakazane za 3. novembar i da će to biti još jedna pobeda evropske Srbije i korak ka jačanju i povezivanju razdvojene srpske zajednice na KiM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track