Vuk Jeremić iznajmio stan za 150.000 dolara

Podstanar u Njujorku

Vuk Jeremić iznajmio stan za 150.000 dolara

Društvo -
Predsedavajući GS UN Vuk Jeremić zakupio trosoban rezidencijalni stan blizu zgrade UN, a mesečno će za rentu davati 13.000 dolara ili 156.000 godišnje

BEOGRAD - Kralj Njujorka!Vuk Jeremić, predsedavajući Generalne skupštine UN, zakupio je komforan trosoban rezidencijalni stan u Njujorku, saznaje Kurir. Bivši šef diplomatije najkasnije sutra će krenuti za SAD, gde će sa suprugom Natašom biti podstanar narednih godinu dana, koliko traje njegov mandat u UN. Jeremići su, kako saznajemo, smešteni blizu kvarta u kojem stanuje i naš proslavljeni glumac Žarko Laušević.- Stan je na Ist Riveru, u blizini zgrade UN, tako da Vuk na posao može da ode i peške, ali će, naravno, iz bezbednosnih razloga ići automobilom. Stan je trosoban, namešten i ispunjava sve rezidencijalne standarde koji se tiču bezbednosti, što znači da je taj deo pokriven sigurnosnim kamerama - priča za Kurir izvor blizak predsedniku GS UN.- Vuk će stan mesečno plaćati 13.000 dolara. Prilikom izračunavanja sredstava za potrebe rentiranja rezidencije predsednika GS UN uzeta je u obzir visina rente za ambasadora Srbije u SAD, koja iznosi 12.000 dolara, pa je Vuku odobreno 13.000 pošto je viši nivo od ambasadora - navodi naš sagovornik.Prema njegovim rečima, Jeremići su dugo tražili stan, ali trud im se isplatio jer su zadovoljni novim životnim prostorom.- Pored ličnih stvari, Vuk će sa sobom poneti porodične fotografije i ikonu koju je dobio na poklon od patrijarha Irineja. U Njujork sa sobom nosi i knjige „Gospodar prstenova“ i Tolstojev „Rat i mir“, filmove „Balkanski špijun“ i „Andergraund“, kao i nekoliko diskova s domaćom muzikom - navodi naš sagovornik.Predsedavanje Srbije počinje 18. septembra, a Jeremić će u međuvremenu održati pripremne sastanke s generalnim sekretarom UN i članicama Saveta bezbednosti UN i predsedavajućima ključnih komiteta UN.

Žarko Laušević
Žarko Laušević

U blizini zgrade UN nalazi se Vukov novi stan
U blizini zgrade UN nalazi se Vukov novi stan

Supruga na Guglu tražila stanVuk i Nataša Jeremić su, kako saznajemo, prvo sami, i to preko Gugla, tražili stan u Njujorku. Konačan izbor napravila je Nataša.- Najviše ponuda bilo je za Menhetn, ali želeli su da ga izbegnu jer za iznajmljivanje stana u tom elitnom delu Njujorka nemaju novca. U traženju stana su im pomogli i naši ljudi pri Misiji pri UN. Nataša je otišla za Njujork nekoliko dana pre Vuka kako bi pogledala stanove. Izabrala je trosoban na Ist Riveru - kaže izvor Kurira.

Sudbonosni gradVuk i Nataša Jeremić upoznali su se i zaljubili upravo u Njujorku. U jednom intervjuu šarmantna voditeljka RTS rekla je da voli Njujork zbog njegove energije, prijatelja koji tamo žive, ali i zbog činjenice da je tamo upoznala svog supruga. Na venčanju su im svirali pesmu „Njujork, Njujork“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track