PIKASO U UŠĆE SHOPPING CENTER-U!
Foto: Promo

PIKASO U UŠĆE SHOPPING CENTER-U!

Zabava -

National Geographic i UŠĆE Shopping Center povodom premijere serije GENIJE: PIKASO, posvećene slavnom slikaru, pripremaju zajedničko oslikavanje ogromnog slikarskog platna i niz drugih zanimljivih dešavanja.

foto: Promo

Nakon velikog uspeha prve sezone serije GENIJE nominovane za nagrade Emi, Zlatni globus i SAG, National Geographic predstavlja novih 10 epizoda posvećenih slavnom umetniku sa Antoniom Banderasom u naslovnoj ulozi. Izvršni producenti su oskarovci Brajan Grejzer i Ron Hauard. TV premijera je zakazana za nedelju, 22. april u 21:55.

foto: Promo

Tokom prikazivanja serije u UŠĆE Shopping Centru nas očekuju umetničke radionice, koncerti, kvizovi i brojne druge aktivnosti posvećene Pikasu i modernoj umetnosti.

foto: Promo

(Beograd – 16. april 2018.) – Svega nekoliko slikara bili su tako produktivni kao Pablo Pikaso. Reč je o jednom od najuticajnijih i najcenjenijih umetnika 20. veka, s karijerom koja je trajala više od 80 godina, od 91 koliko je živeo. Za to vreme, procenjuje se da je stvorio oko 50.000 dela. Njegova strastvena priroda i neobuzdana kreativnost bili su u neraskidivoj vezi s njegovim privatnim životom, punim burnih brakova, brojnih ljubavnih afera i neprestanim promenama političkih i ličnih naklonosti.

foto: Promo

Dugometražna pilot epizoda biće ekskluzivno prikazana novinarima i stručnoj javnosti u četvrtak, 19. aprila u bioskopu CINEPLEXX u UŠĆE Shopping Centru i predstavljaće uvod u seriju od deset epizoda "Genije: Pikaso" koja istražuje posvećenost čuvenog Španca svom talentu, njegov uticaj na modernu umetnost i turbulentan privatni život.

Povodom premijere posetioci UŠĆE Shopping Centra će u četvrtak, 19. aprila od 19 časova imati priliku da učestvuju u stvaranju pravog umetničkog dela – oslikavanju velikog slikarskog platna sa Pikasovim motivima velikog preko 10m². Svi prisutni moći će da uživaju i u mini koncertu španske gitarske muzike.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track