ZA PODSTANARE KOJI U NOVI STAN VODE SVOG PSA ILI MACU: Kud ja, tu i moj ljubimac
Foto: Shutterstock

Važno

ZA PODSTANARE KOJI U NOVI STAN VODE SVOG PSA ILI MACU: Kud ja, tu i moj ljubimac

Zabava -

Savet Ako imate čupavog mezimca, to ne smete da krijete od stanodavca, kao ni to da imate nameru da ga nabavite

Kad ste podstanar, a imate kućnog ljubimca, pronalaženje smeštaja nije nimalo jednostavno ukoliko se za potragu ne spremite na pravi način.

Da bi ona bila što jednostavnija, evo nekoliko veoma korisnih saveta.

1 Igrajte otvorenih karata

Ukoliko već imate ljubimca, obavezno unapred obavestite vlasnika stana o tome. A ako tek planirate da ga nabavite, i to takođe, iskreno i bez uvijanja, recite stanodavcu. Time ćete izbeći probleme koji bi mogli nastati u budućnosti, kad on dođe po stanarinu i u stanu zatekne psa ili macu koje mu niste prijavili.

2 Izbegnite gužvu

Iako je finansijska situacija svakako ono što najviše utiče na izbor novog stana, pokušajte da izbegnete naselja s visokim zgradama. Mnogo je lakše uklopiti se u manju zajednicu, to jest dovesti kućnog ljubimca u kuću s dvorištem ili pak stan u zgradi koja nema mnogo spratova. U mnogoljudnijem naselju imaćete manje mesta za izvođenje psa u šetnju, a mnogo više komšija kojima bi vaš ljubimac mogao da zasmeta.

3 Istaknite pozitivne strane

Budući da je osobama sa životinjama teže da pronađu adekvatan stan, to znači da ćete, kada jednom nađete pravo mesto, tu ostati duže nego oni bez kućnog ljubimca. Naglasite to svojim budućim gazdama. Ako je vlasnik i dalje sumnjičav, predložite mu da svrati u vaš stari stan kako bi mogao da vidi da vaš mezimac ne pravi ama baš nikakvu štetu.

foto: Profimedia

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track