PREMIJERA U ATELJEU 212 PREDSTAVA “ VANJA ,SONJA,MAŠA I OSTALI “JE 1.DECEMBRA U 20H
Foto: Boško Đorđević

PREMIJERA U ATELJEU 212 PREDSTAVA “ VANJA ,SONJA,MAŠA I OSTALI “JE 1.DECEMBRA U 20H

Zabava -

U Pozorištu Ateljeu 212, na Sceni „Mira Trailović“, premijera komedije Kristofera Djuranga„Vanja, Sonja, Maša i ostali“prva u ovoj pozorišnoj sezoni u režiji Ksenije Krnajski.

Vanja i njegova usvojena sestra, Sonja žive mirnim i povučenim životom ispunjavajući sudbinu Čehovljevih likova čija imena nose. Njihov tromi život u kući u kojoj su odrasli prekida iznenadna poseta sestre Maše, glumice čija je karijera na zalasku, i njenog novog, nekoliko decenija mlađeg dečka umetničkog imena Žaoka.

Tu je i kućna pomoćnica Kasandra, obdarena proročkim moćima i mlada devojka Nina čija lepota i mladost prete da zasene Mašu. Pozivom na maskenbalsku žurku počinje uzbudljiv vikend rivalstva, žaljenja, ogorčenosti i iskrenosti.

1 / 3 Foto: Boško Đorđević

Kristofer Djurang, jedan od najpoznatijih savremenih američkih komediografa, za „Vanju, Sonju, Mašu i ostale“ nagrađen je Tonijem za najbolju dramu 2013. godine, a komad je ubrzo postao brodvejski hit.

Dramu je prevela Marija Spasić, dramaturškinja je Jelena Mijović, scenografkinja i kostimografkinja Selena Orb, kompozitorka Anja Đorđević.

U predstavi igraju Goran Jevtić, Milica Mihajlović, Katarina Marković, Đorđe Kadijević, Natalija Stepanović i Isidora Minić.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track