STOP! ZABRANJEN PRILAZ! Evo šta smo zatekli na mestu gde je Lanetov kontejner: Nije bio DRUŽELJUBIV! Od glumaca dolazili samo ONI
Foto: Kurir, Dado Đilas

kurir u neuzinu

STOP! ZABRANJEN PRILAZ! Evo šta smo zatekli na mestu gde je Lanetov kontejner: Nije bio DRUŽELJUBIV! Od glumaca dolazili samo ONI

Zabava -

Vest da ćerke Milana Laneta Gutovića mogu ostati bez nasledstva potresle su danas region. Njihov otac ostavio je usmeni testament, kojim su one izbačene iz nasledstva.

Milica Gutović
foto: screenshot Facebbok, Dado Đilas

O tome se već dva dana vodi polemika, a kako je Kurir prvi i pisao, iza glumca su ostali kuća u Kumodražu, vikendica "kontejner" u Neuzini, motorni čamac, četiri skupocena automobila i kuća na Umki, kako su nam potvrdili i porodični prijatelji pokojnog glumca.

Milan Gutović, Milan Lane Gutović
foto: Kurir

Upravo iz ovog razloga, naša ekipa posetila je Neuzinu, gde je Gutović imao kontejner na reci, kako bismo proverili u kom je stanju taj montažni objekat i da li neko od njegove porodice posećuje ovo mesto nakon njegove smrti.

Ovaj kontejner nalazi se u okviru velikog ribnjaka, a pristup samom mestu gde je Lane boravio je zabranjen i nije dozvoljen bez posebne dozvole direktora ovog mesta. Kako smo čuli od jednog od zaposlenih na tom mestu, kontejner i dalje postoji, a nedavno su u poseti bili i sinovi pokojnog glumca, koji s vremena na vreme dođu u Neuzinu, dok ćerke nikad nisu videli.

Milan Gutović, Milan Lane Gutović
foto: Kurir

U samom centru malog mesta blizu Sečnja, na sat i po vožnje od Beograda, porazgovarali smo i sa meštanima, koji su nam otkrili kako je izgledao Gutovićev život u njihovom selu.

Milan Gutović, Milan Lane Gutović
foto: Kurir

- Lane nije bio druželjubiv. Najviše vremena je provodio sam u kontejneru. Bio je zaluđenik za pecanje. Ponekad je samo svraćao ovde do prodavnice u svojoj "ladi nivi". Tamo na ribnjaku je bilo nekoliko ljudi s kojima je ponekad prozborio koju, ali je i s njima bio na distanci. Oni su mu često i donosili šta mu treba iz sela, kako on ne bi napuštao kontejner. Najviše je kod vikendice pričao sa nadzornikom nad tim radnicima na ribnjaku. S njim je jedino bio blizak - ispričao nam je jedan meštanin, dok se drugi nadovezao:

- Milan je bio dobar prijatelj s direktorom ribnjaka, tako je i uspeo da postavi taj kontejner pored reke, gde niko ne može da dođe bez najave i odobrenja. Imao je sve privilegije, jedini je sa "ladom" ulazio i išao do mesta gde mu je vikendica. Dolazio je ovde sa nadzornikom radnika na ribnjaku, njemu je i ostavio svoju "nivu" iz koje nije izlazio. Taj čovek je brinuo o svemu o tom kontejneru, opremi za pecanje i onome što ima tamo, dok je Lane bio u Beogradu. Imao je potpuno poverenje u njega. Ona i sad stoji tamo ispred njegove kuće. Čuo sam i da je hteo da pravi farmu koza tamo, to je voleo. Od njegovih kolega, ovde smo viđali onog što je glumio Ćirka (Aleksandar Dunić, prim. aut.) i Lazara Ristovskog - završio je naš sagovornik.

Milan Gutović, Milan Lane Gutović
foto: Kurir

Nakon što smo razgovarali sa meštanima, uputili smo se ka kući Lanetovog prijatelja nadzornika, koga nismo zatekli tamo, ali zato jesmo glumčevu "ladu nivu" s kojom je jezdio drumovima ovog kraja Srbije.

Milan Lane Gutović
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:34

Sceniranje Ćustić 28.05.2023.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track