(VIDEO) ISTINITA PRIČA NEOBAZRIVOG VOZAČA: Ovaj snimak će vam otkriti zašto morate da vozite sporije
Foto: Jutjub

Jezivo!

(VIDEO) ISTINITA PRIČA NEOBAZRIVOG VOZAČA: Ovaj snimak će vam otkriti zašto morate da vozite sporije

Auto -
Svi mi pravimo greške u toku vožnje. Ponekad nam deluje da vozimo toliko dugo da smo postali auto-pilot kada smo iza volana.

Ovaj video, međutim, nas podseća koliko brzo stvari mogu da krenu naopako. Ovo je prvi deo priče ovog vozača preuzet sa njegovog Jutjub kanala:"Kao auto entuzijasta, kada imate relativno brz auto sa glasnim auspuhom, imate tendenciju da volite tunele. Oni čine da se vaš izduvni zvuk čini mnogo bolje, nešto kao pevanje pod tušem...Pa, našao sam sebe kako ubrzavam kroz jedan lep, dugačak, mračni tunel; Ovo sam sve radio toliko puta do sada. Na izlasku, jedva sam mogao da vidim jer je bilo jako svetlo, neka osoba je tamo stajala i držala je nešto što se pokreće.Pitao sam se šta rade. Zverao sam i zagledao, dostigao vrh 4. brzine, pokušavajući da shvatim šta pokušavaju da mi kažu. Onda sam shvatio. Govorili su mi da usporim i obratim pažnju na krivinu odmah posle tunela, ali bilo je prekasno. Kada sada pomislim na to, ni ne sećam se da sam video put ispred sve dok skoro nisam izašao iz tunela. U mojoj glavi ja sam pretpostavio da put jednostavno nastavlja pravo. U tom trenutku dok sam mislio da put vodi pravo, on je bio zaobljen na levu stranu, nisam stigao ni da zakočim!"

Ono što je usledilo je apsolutno zastrašujuće i pravo je čudo da je ostao živ.UPOZORENJE: Snimak može da bude uznemirujuć za neke gledaoce!

Na sreću, vozač je naleteo na kamen koji ga je sprečio da padne niz provaliju. Nekoliko metara znači da je preživeo - ali i da je naučio lekciju. Ovo je njegov zaključak:Nikada nisam mislio da ću biti jedan od momaka koji je slupao auto u kanjonu. Nisam ni blizu da budem profesionalni vozač, ali pre nesreće bio sam pomalo ponosan zbog moje svesti oko vožnje i donekle pristojnog razumevanja dinamike vozila i kako različiti vozači utiču drugačije na vozilo u pokretu, moje iskustvo sa auto krosom i kanjonima, kao i činjenica da nikada nisam dobio nikakvu kaznu ili učestvovao u nekoj nesreći odkada sam dobio dozvolu. Zabrljao sam. Osetio sam se previše komforno u nezgodnom trenutku. Ovo pokazuje da ovakve stvari mogu da se dese svakome.Ceo put je bio opušten, ležeran, do tog trenutka. Definitivno nisam namerno pokušao da brzo uđem u krivinu, poneo me je momenat vozeći kroz te dugačke tunele, dekoncentrisao sam se na trenutak i to me je dovelo do svega ovoga."Ovo je definitivno nešto o čemu treba da razmišljate kada opet sednete u automobil!

(TurboFoz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja